fbpx
Kaupunkiuutiset

Anders Muttonen taitaa biljardin tärkeimmät kikat

Hämeenlinnalainen Andres “Antti” Muttonen on ollut mukana kaikkina 22 kautena paikallisessa Pelika Biljardiliigassa ja on lohkon menestyneimpiä pelaajia. Muttonen osaa myös ravintoloiden haastepelien kikat. Isoin potti on ollut 2400 euroa.

Viron Viljandissa syntynyt Muttonen, 39, löysi nopeasti biljardista oman lajinsa tultuaan Suomeen.

– Muutimme Hauholle vuonna 1992. Aloitin biljardin kapakassa alaikäisenä vuonna 1995 ja vuotta myöhemmin paikallisessa Pelikan Biljardiliigan lohkossa. Jäin heti koukkuun lajiin.

Muttonen on kuulunut lähes aina lohkon kolmen parhaan joukkueen koostumukseen.

– Minulla taitaa olla 6-7 lohkovoittoa ja seitsemän henkilökohtaista palkintoa sijoittumisesta lohkon kahden parhaan pelaajan joukkoon.

Antti on pelannut liigaa kymmenessä eri joukkueessa.

 

Muttosen tämän kauden joukkue Hästäk Rovers dominoi Pelikan Hämeenlinnan (myös Janakkala ja Hattula) lohkon runkosarjaa, sillä se voitti yhdeksän joukkueen runkosarjassa 13 ottelua ja hävisi vain kolme koitosta.

Rovers pelaa kotipelinsä Jukolan Iloisessa Kulkijassa. Muttosen (voittoprosentti 76) lisäksi Roversin kantaviin voimiin kuuluivat Mika Ventola (68,9), Matias Honkala (61,9), Mika “Iiro” Seppänen (59,6), Antti Kannasoja (55,9) ja kapteeni Sami Keränen (55,9).

– Meillä on todella hyvä joukkuehenki. Mukana on monta uutta junnua, jotka ovat kehittyneet valtavasti. Niiden kanssa on kiva pelata.

– Olen saanut innostettua sarjaan ehkä noin 30 pelaajaa. Osa on noussut oikein kilpauralle. Olen itsekin pelannut lajin ykkösdivaria.

– Hienoa, että on muutamia todella lahjakkaita naispelaajia. Hämeenlinnassa pelaajien taso on hyvä. Taso on noussut hurjasti näiden vuosien aikana.

 

Lohkossa on käynnissä kevään pudotuspelit, joissa Rovers ja kakkonen Risu-ukot selvisivät suoraan välieriin.

Sarjassa pelataan perinteistä kasia, jossa musta kasi lyödään viimeisenä pussiin.

– Tykkään kasista eniten pelinä. Siinä on taitavalla lyönnillä useita vaihtoehtoja suunnitella jatkopeliä. Ysi, kymppi ja 1–14 ovat myös aivan loistavia pelimuotoja.

Biljardi on hieno laji kaikille, myös seuraajille.

– Lajin viehätys on voittamisessa ja siinä, että aina pystyy kehittymään. Pieni jännitys on lähes aina päällä.

– Oma paineensietokyky on kehittynyt. Olen tullut kovemmaksi ja varmemmaksi.

 

Pelika Biljardiliigan lopputurnaus on viime vuosina pelattu Leppävirran Vesileppiksessä.

– Olen ollut mukana 15 lopputurnauksessa. Kerran oli hankittuna jo lentoliput Las Vegasin maailman lopputurnaukseen, mutta jouduin jäämään pois henkilökohtaisista syistä. Se otti päähän. Ehkäpä jonain vuonna toive toteutuu.

Muttonen on armoitettu haastepelien taituri.

– Haastepelit ovat aina hienoja. Välillä tulee tiliä, välillä hävitään. Kerran viidellä voitolla oli panoksena 2400 euron asuntovaunu, mutta hävisin sillä kertaa, Antti hymyilee.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset