Kaupunkiuutiset

Anna Kortelainen kertoo venäläisten kuumeisista hetkistä

Museo Skogsterissa kuullaan keskiviikkona 18.10. kirjailija Anna Kortelaisen esitelmä tunnetuista venäläisistä vuoden 1917 Suomessa.

Aikalaiskuvaukset kertovat paljon noista kuumeisista hetkistä sadan vuoden takaa.

– Vasili Kandinskille vuoden 1917 Suomi merkitsi yllättävästi päättynyttä kuherruskuukautta, Sergei Rahmaninoville pelottavaa pakomatkaa. Mitä tiedämme heidän kokemuksistaan Suomessa tuona käänteentekevänä vuonna? Ja mitä voimme oppia heidän Suomi-tarinoistaan?

FT Anna Kortelainen on arvostettu tietokirjailija ja taidehistorioitsija. Lisäksi hän kirjoittaa kolumneja, käsikirjoittaa erilaisia näyttelyitä, tv-ohjelmia ja musiikkiin liittyviä esityksiä.

Tilaisuus on osa Idästä tuulee -näyttelyn luentosarjaa, jossa kuullaan puheenvuoroja Venäjän vaikutuksesta Suomen historiaan, kulttuuriin ja politiikkaan.

Parillisten viikkojen keskiviikkoina tapahtumasarjassa kuullaan kaupunginmuseon tuottama Idästä tuulee -luentokokonaisuus.

Parittomina viikkoina keskustelutilaisuuksia järjestävät erilaiset järjestöt, yhdistykset ja yhteistyökumppanit. 

Museokeskiviikot -tapahtumasarjan seuraavia aiheita ovat 25.10. Keskiajan asustetyöpaja, 1.11. Informaatiovaikuttaminen osana Venäjän ulkopolitiikkaa ennen ja nyt, 8.11. Hämeenlinnan taiteilijaseuran piirustustyöpaja, 15.11. Venäläiset vallitustyöt Hämeenlinnassa ensimmäisen maailmansodan aikana, 22.11. Kasvatus ja arvot – esimerkkinä Aleksanteri Ahola-Valo, sekä 29.11. Kari Suomalainen, Kekkonen ja kylmä sota.

Museokeskiviikot alkavat Museo Skogsterin seminaaritila Andersissa klo 17, ja niihin on vapaa pääsy.

Anna Kortelaisen Kuherruskuukausi ja hyinen pakomatka – tunnetut venäläiset Suomessa 1917 -luento Museo Skogsterissa ke 18.10. klo 17.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset