Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Anne Tamminen kumppaneineen tuo Kassun jamit Linnanpuistoon - Uskallatko sinä nousta lavalle?

Timo Seppälä (vas.), Anne Tamminen ja Joonas Suomalainen koeponnistivat jamien äänentoistoa alkuviikosta Linnanpuiston lavalla. Kuva: AP Sarjanto
Timo Seppälä (vas.), Anne Tamminen ja Joonas Suomalainen koeponnistivat jamien äänentoistoa alkuviikosta Linnanpuiston lavalla. Kuva: AP Sarjanto

Jameilla tarkoitetaan vapaata soittotilaisuutta, johon kokoonnutaan musisoimaan yhdessä paikan päällä sovituin kokoonpanoin ja kappalein.

Neljä vuotta Hämeenlinnan Taidekasarmilla pyörineet Kassun jamit järjestävät kahdet kaikille avoimet ulkoilmajamit Linnanpuistossa. Ensimmäinen on ensi viikon keskiviikkona kello 18 alkaen ja toinen elokuun lopussa Taiteiden yössä.

– Olemme monta vuotta hakeneet avustuksia, jotta saisimme jameille enemmän näkyvyyttä, uutta yleisöä ja tähtisolisteja vierailemaan, puistojamien tuottaja Anne Tamminen sanoo.

– Idean toteutumisesta voi kiittää kulttuuripäällikkö Janne Niemistä, joka muistutti, että Linnanpuiston lava on ilmainen ja lupasi lähteä jeesaamaan. Saimme tukea myös Hämeen taidetoimikunnalta.

 

Jamikulttuurin elpyminen on osoitus paikallisen musiikkiharrastuksen elinvoimasta. Kassun Jamit lähtivät alkuun Tammisen innostuksesta.

– Olin käynyt useita kertoja Seinäjoen Jazz Campilla jamittelemassa ja halusin tänne jotakin samanlaista. Törmäsin Taidekasarmilla jazzia soittelevaan Timo Seppälään, joka oli heti valmis lähtemään mukaan, Tamminen kertoo.

– Alusta asti porukkaan saatiin tyyppejä, jotka ottivat asiakseen tulla soittamaan ja tuoda mukanaan myös ihmisiä.

 

Vaikka joskus on käynyt niin, että kaikki paikallaolijat ovat lavalla, väkeä käy säännöllisesti myös pääkaupunkiseudulta, Tampereelta ja lähikunnista.

– Jamit ovat sosiaalinen tapahtuma ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. Niissä saa soittokavereita ja uusia bändejäkin syntyy, Tamminen pohtii.

– Jamien suola on siinä, ettei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Ilta on aina yllätys.

 

Kahtena iltana

10.7. klo 18-21. Tähtivieraana jazzpianisti ja musiikin tohtori Riitta Paakki. Housebändissä vierailevat basisti Ilkka Hanski ja rumpali Marko Aarnio.

30.8. klo 18-21. Taiteiden yössä erikoisvieraana mm. Piirpaukesta tuttu multi-instrumentalisti Sakari Kukko ja bassossa Ilkka Hanski.

Linnanpuiston jameihin on vapaa pääsy ja lavalle pääsevät jamittelemaan kaikki halukkaat ikään ja taitoon katsomatta.

Paikalla on soittimia ja äänentoisto, myös omia instrumentteja kannattaa ottaa mukaan.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset