Kaupunkiuutiset

Anni Heikkilä debytoi B-tyttöjen Itä-Lännessä

Hattulalainen, Hämeenlinnan Paukun kasvatti Anni Heikkilä, 18, on uransa merkittävimmässä paikassa lauantaina Joensuussa, jossa hän debytoi B-tyttöjen pesäpallon Itä-Lännessä.

Hyvinkään Tahkoon tälle kaudelle siirtynyt Heikkilä pelaa kaksoisedustuksella Tahkon naisten Superpesismatsien ohella Janakkalan Janassa tyttöjen pääsarjaa.

– Se oli tosi iso kunnia, että minut valittiin arvo-otteluun. On tosi paljon hyviä likkoja, joista saa valita. Ei ole valitsijallekaan ihan helppo tehtävä valita joukkueeseen 13 pelaajaa. Olen otettu valinnasta, sanoo Heikkilä.

Janasta Lännen joukkueessa pelaavat myös Anna Ala-Kauhaluoma ja Senni Korhonen.

– Anna pelaa naisten pelejä Manse PP:n riveissä. Kerromme toisillemme huomioita muista pääsarjajoukkueista. Autamme näin toisiamme, koska ei ole veristä kilpailua. Tahko ja Manse PP eivät ole toistensa päävastustajia, joten pelaamme eri sijoista, Heikkilä sanoo.

– Janassa on hyvä meininki. Kenttä on uudistettu ja muutenkin kaikki on lähtenyt hyvin käyntiin, Heikkilä kehaisee.

 

Heikkilä pelasi yhtä peliä lukuun ottamatta kaikki Janan alkusarjan ottelut tyttöjen Superpesiksessä.

– Olimme jo varmistaneet jatkopaikan ylempään jatkosarjaan, joten minulta jäi väliin yksi merkityksetön peli. Hyvin on ehtinyt pelaamaan Tahkon naisten ja Janan tyttöjen matsit.

Paukun kasvatti voitti viime syksynä SM-kullan Manse PP:n joukkueessa jokeripelaajan roolissa.

– Mestaruuteen päättynyt kausi oli kieltämättä ikimuistoinen. Meillä oli todella hyvät fanit.

– Siirryin Tahkoon ulkopelin takia. Sisäpelivastuu ei ollut ensisijainen asia. Sisäpelivastuutakin on tullut, kun olen välillä ollut ykköskärjessä. Sekin on ollut ihan jees, Heikkilä sanoo.

Vaikka Heikkilä on jo Suomen mestari, hyppy ulkopelin vakiopelaajaksi on ollut merkittävä.

– Alkukaudesta jännitti tai oli jotain muuta. Pelirohkeus on ollut hukassa. Se on pikkuhiljaa alkanut löytyä. Olen pelannut kolmosvahtina ja lukkarina Tahkossa. Pelaaminen Superissa on vähän erilaista, joten kestää hetki tottua, Heikkilä painottaa.

Heikkilä on iskenyt Pihkalassa pari kertaa kunnarin tyhjään kenttään.

– Kunnarin kiertäminen maistui viimeksi Oulua vastaan. Se oli hyvä lyönti, vaikka en tiedä oliko ihan kunnarin arvoinen. Lyönti sattui pomppaamaan kivasti. Sanoin kavereille, että kilauttakaa te kunnarikelloa.

 

Heikkilän tavoitteet ovat selkeät.

– Tärkeintä on oman pelin kehittäminen. Tavoitteena on, että tulisi vähemmän ja vähemmän ohipelejä. Pystyisi pitämään tason tasaisesti korkealla. Tarvitsen pelirohkeutta ulkona lisää. Se on jo parantunutkin. Pitäisi rohkeammin uskaltaa ja luottaa.

Heikkilä on hoitanut Tahkon kolmospuolen linjassa yhdessä Oona Vahvelaisen kanssa.

– Naisten Itä-Länsi tulee joskus, jos on tullakseen. Naisten Superissa on paljon pelaajia, joten se ei ole ihan helppo homma valitsijallekaan valita yhden joukkueellisen verran pelaajia. Se on vain yhden ihmisen mielipide. Tokihan se olisi hieno kunnia, jos sinne joskus pääsisi.

Heikkilä uskoo Tahkon mahdollisuuksiin päästä pudotuspeleihin.

– Pudotuspelipaikka on ihan realistinen. Pystymme pelaamaan ulkopeliä hyvällä tasolla. Se siivittäisi tavoitteisiin. Taso on vaan pystyttävä pitämään, Heikkilä tuumaa.

Tahko palasi naisten pääsarjakuvioihin tälle kaudelle 20 vuoden tauon jälkeen.

Pesäpallo on peli, jossa monesti sattuu ja tapahtuu.

– Hauskin kokemani tilanne oli, kun joukkuekaveri löi ja lähti etenemään kotoa ykköselle. Hän kaatui kaksi kertaa matkan aikana. Hän ei kuitenkaan ehtinyt, vaan tuloksena oli palo, Heikkilä naurahtaa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset