fbpx
Kaupunkiuutiset

Anni Heikkilä on jo lähellä huippua

Hänen tavoitteet siintelevät muutaman vuoden päässä. Anni viihtyy lautasen äärellä naisten Ykköspesiksen peleissä. Viime viikolla tuli ensikosketus Superiin Manse PP:n riveissä etenijäjokerina. Hän lukkaroi jo vuonna 2013 ensimmäiset ottelunsa naisten tasolla 13-vuotiaana.

– Lukkarina saa olla koko ajan pelissä mukana. Siinä ei ehdi nukahtaa, kun saa itse määrittää pelin temmon, pääsee olemaan tatsissa koko ajan, lukkarilupaus tuumaa.

– Minulla ei ole mitään erityiskikkoja. Pari omaa juttua on, mistä minut tunnistaa. Tolppa ei ole ehkä kaikista vahvin ase, mutta hyvänä päivänä sekin on kelpo ase. Näpyjen haku onnistuu.

B-tytöissä Anni on pelannut tällä kaudella myös siepparina ja ykkösvahtina. Tällöin Fanni Kanerva on huolehtinut lukkaroinnista.

Heikkilä keskittyy pelaamiseen eikä vastustajan psyykkaamiseen.

– Pesis on monipuolinen laji, jossa ei ole tylsää. Koko talven jaksaa treenata, kun on niin monia asioita, joita voi kehittää. Ihan junnuna tein kaikkea mahdollista. Futis oli kaikkein pisimmälle mukana kuvioissa.

Nopsajalkana Annin sisäpelirooli on toimia kärkietenijänä tai ykköstilanteen vaihtajana.

– Tällä kaudella on tullut etenemishommia. B-tyttöjen superin peleissä on tullut myös kakkostilanteen hoitamista. Tulevaisuudessa vaihtajan rooli voi olla mieluisampi. Ykköstilanne on pesiksen vaikein tilanne, joten ehkä vähän pitää vielä treenata.

– Käytän kentällemenolyönteinä puolipystäriä kakkosjatkeelle, paria pientä lyöntiä ja iskua keskisaumaan. Välillä lyön myös muita lyöntejä.

Heikkilä sivalsi uransa ensimmäisen kunnarin naisten ykköspesiksessä tyhjään kenttään Hyvinkäätä vastaan.

– Löin kakkospesän takaa. Yritinkin läpäriä. Hämeensaaressa pallo menee välillä pitkälle, välillä ei. Jos lyö liian rajasta, pallo voi pysähtyä nurmikolle. Olihan se ihan jees, kun juoksin kunnaria, hän tuumaa.

Annin mielestä Paukun ykköspesisjoukkueella on potentiaalia parempaankin menestykseen.

– Kausi on itselläni nousujohteinen, varsinkin sisäpelin suhteen. Alkukausi oli vähän hankalampi. Kauden myötä tulee lisää tatsia sekä sisä- että ulkopeliin.

Anni on myös Manse PP:n sopimuspelaaja naisten superissa. Hän treenasi Tampereella talvella ja nyt uudestaan heinäkuussa.

– Pelasin talvella parissa harkkapelissäkin superin joukkueessa. Ensi kaudella olisi tarkoituksena treenata enemmän superin joukkueen kanssa. Tavoitteena on, että ensi tai sitä seuraavalla kaudella aukeaisi vähän enemmän pelipaikkaa superissa.

– Tulevaisuuden tavoitteena on lukkarin hommat superissa. Kiva olisi voittaa mestaruus ja päästä myös Itä-Länteen. Ne tulevat joskus mukana, jos kaikki menee hyvin.

Hattulassa asuva Anni aloittaa syksyllä lyseon urheilupainotteisen linjan toisen vuoden.

– Naispesäpalloilijoista lyseon urheilulinjalla ovat lisäkseni Fanni Kanerva, Katri Oksanen ja Noora Kuusisto, Heikkilä kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset