Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Anniina Laine sai uudelle parturi-kampaamolleen hankalan alun – Korona hiljensi kysynnän heti tuoreeltaan

Anniina Laine pitää kampaamossaan erityistä huolta hygieniasta: "Sekä minä että asiakkaani pesemme kädet. Lisäksi puhdistan sekä desinfioin pintoja asiakaspaikoilla ja kaikki lehdet on myös otettu pois", parturi-kampaaja kertoo. Kuva: Heli Karttunen
Anniina Laine pitää kampaamossaan erityistä huolta hygieniasta: "Sekä minä että asiakkaani pesemme kädet. Lisäksi puhdistan sekä desinfioin pintoja asiakaspaikoilla ja kaikki lehdet on myös otettu pois", parturi-kampaaja kertoo. Kuva: Heli Karttunen

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustilanne osui parturi-kampaaja Anniina Laineen kannalta hankalaan saumaan. Hän avasi HiusStudio Hämptonin Eteläkatu 4:ään reilu kuukausi sitten.

– Aikojen kysyntä on selkeästi hiljentynyt. Ne jotka ovat ajan varanneet, ovat tulleet ja tällä viikolla on ollut kovasti töitä, mutta ensi viikolla on hiljaisempaa. Varauksia on, mutta luvassa on tosi paljon rauhallisempi viikko kuin yleensä.

Asiakkaat ovat suhtautuneet poikkeustilanteeseen varovaisesti.

– Minulla on useampia vakioasiakkaita, jotka halusivat tulla jo tällä viikolla. Osa taas on jättänyt seuraavan käynnin varaamatta. Kaikki juhlakampaukset on peruttu, mutta muita peruutuksia ei toistaiseksi ole tullut.

Lähitulevaisuus saa mietteliääksi.

– Ensimmäinen kuukausi lähti tosi hyvin käyntiin ja sain melkein päivittäin uusia asiakkaita. Tietysti kun tulot pienenevät, päällimmäisenä on mielessä, että miten saa liiketilan vuokran maksetuksi. Tullaanko poikkeustilanteessa vastaan, sitä pitää lähteä selvittämään. Ensimmäinen kuukausi oli niin hyvä, että se antaa toiveikkuutta.

Isältä kannustusta ja neuvoja

22-vuotiaalla Laineella on yrittäjyys verissä.

– Isäni Marko Laine omistaa Brahen Kirpputorin. Hän on aina kannustanut minua yrittäjyyteen. Olen saanut isältäni tarvittaessa neuvoja ja sen takia olen rohkeasti lähtenyt viemään yritystä eteenpäin. Jo puolessavälissä opintojani työskentelin omalla toiminimellä ja olen hyvissä ajoin päässyt näkemään yrittäjän normiarkea.

Ennen Eteläkadulle tuloaan hän työskenteli kaksi vuotta kollegansa Saana Kononowin kanssa vuokratuoliyrittäjänä Hätilässä Viipurintiellä.

– Haikeinta lähtemisessä oli se, että Saanasta tuli minulle erittäin läheinen ystävä ja olemme edelleen päivittäin yhteyksissä.

Toiveissa oma tiimi

Laine kiittelee, että vakituiset asiakkaat ovat hienosti seuranneet häntä uuteen paikkaan.

– Minulle avautui hyvä tilaisuus, kun entiset yrittäjät etsivät tälle liiketilalle jatkajaa omalla toiminimellä. Oli tosi kiva aloittaa, kun he jättivät tänne kaikki kalusteet pesutilasta kassaan ja täällä oli valmis tila odottamassa.

Hän näkee uudessa paikassa monia mahdollisuuksia.

– Tässä on neljä paikkaa ja olen haaveillut, että saisin kerättyä tähän oman tiimin. Pidemmän päälle on mukavaa, että on kollegoja. Sijainti keskustassa on hyvä ja tässä on myös parkkipaikat ihan vieressä.

Ensi viikolla tiloissa aloittaa myös aikuisopiskelija.

– Meitä on täällä maksimissaan neljä henkeä kerrallaan, että siinä mielessä ei ole mitään hätää. Toivon, että yritys lähtee hyvin rullaamaan ja että tämä poikkeustilanne menisi nopeasti ohi.

Anniina Laine

22-vuotias hämeenlinnalainen parturi-kampaaja.

Valmistunut Ammattiopisto Tavastiasta 2018 kolmen vuoden opintojen jälkeen.

Perusti oman toiminimen jo opintojensa aikana vuonna 2016.

Työskenteli aiemmin vuokratuoliyrittäjänä omalla toiminimellä Hätilässä Viipurintiellä.

Avasi HiusStudio Hämptonin 1. helmikuuta osoitteeseen Eteläkatu 4.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset