Kaupunkiuutiset

Kolumni: Antimateria – tulevaisuuden pelastus

Juha-Pekka Koskinen Kuva: Hannu Peltonen

Myönnettäköön heti kättelyssä, etten ole pitkään aikaan jaksanut perehtyä, mitä antimateriamarkkinoilla on tapahtunut. Luulen, että aika harva muukaan on sormet täristen klikkaillut auki aihetta koskevia uutisia. Sen verran meidän kaikkien on kuitenkin hyvä muistaa antimateriasta, että se on vähän kuin negatiiviset luvut. Jos tavallinen kolmonen kohtaa negatiivisen kolmosen, tulos on nolla.

 

Meidän ei kuitenkaan sovi unohtaa antimateriaa, sillä se on tulevaisuutemme pelastus. En ensin itsekään oikein uskonut moista, mutta pakkohan se on, kun lukee uutisia ja tekee niistä johtopäätöksiä. Moni todella oudolta vaikuttava seikka saa selityksensä, kun muistaa, että onhan meillä antimateria.

 

Otetaan nyt simppeli esimerkki. Tammikuussa luin artikkelin, jossa ennustettiin Hämeenlinnan väkiluvun kasavan liki kymmenen prosenttia vuoteen 2040 mennessä. Tietysti ajattelin, että konsultit ovat palaveripullia syödessään sinkoutuneet sokerihumalaan. Tilastokeskus on vuodesta 2015 lähtien kirjannut Hämeenlinnan kutistuvan vuosi toisensa jälkeen, eli kasvu on ollut negatiivista. Vaatii melkoista visiointipöhnää kuvitella, että suunta kääntyisi radikaalisti, varsinkin kun koko Suomen väkiluvun on ennustettu kääntyvän laskuun 2035. Kun Hämeenlinna ei ole kasvanut kasvun vuosina, on aika erikoista olettaa, että se kykenisi siihen vielä haastavampina aikoina.

 

Sitten muistin antimaterian. Tajusin yhtäkkiä, että Hämeenlinnan kasvun strategia on suorastaan nerokas, koska se on aikaansa edellä. Hämeenlinnan väkiluku kutistui myös vuonna 2018, mutta uusia asuntoja rakennetaan vilkkaasti. Joku voisi kysyä, miksi satakuusitoista kadonnutta asukasta tarvitsevat uusia asuntoja? Tietysti siksi, että antimaterian vuoksi he ovat poissa mutta tavallaan kuitenkin läsnä! Kuten negatiiviset luvutkin, anti-ihmiset pitää ottaa laskuissa huomioon.

 

Tämä oivallus mullisti totaalisesti ajatteluni. Velat muuttuivat saataviksi ja tyhmyydet nerokkuudeksi. Miettikää, kuinka paljon muut seutukunnat näkevät vaivaa oikeiden ihmisten tähden. Järjetöntä tuhlausta. Hämeenlinna on visioinut, että todellinen kasvu piilee anti-ihmisissä, sillä heidän kautta rajaton kasvu on mahdollista. Lisäksi he eivät ole näkyviä tässä ulottuvuudessa ja ajassa, joten kaikki palveluiden kehittäminen voidaan tehdä tulevaisuudessa tai ei missään, ja sehän on halpaa jos mikä. Tätä mallia kokeiltiin jo talven aikana ja sehän toimi! Kukaan Hämeenlinnan uudesta sadasta kuudestatoista anti-ihmisestä ei valittanut katujen huonosta kunnossapidosta tai hulevesimaksuista.

 

Olen oikeastaan aika kateellinen Hämeenlinnan visionääreille, jotka haistoivat tämän selkeän markkinaraon. Antimateriassa on tulevaisuus.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset