fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Antti Pennanen: Mihin arvopohjaan koululaisten siirtäminen perustuu? – Myllymäen koulun keskustelutilaisuudessa ei säästelty kaupunginjohtoa

Tuntuu, että käynnissä on väsytystaistelu. Luulitte, että me väsymme, mutta kyllä me jaksamme, Pauliina Kauppinen sanoi valtuutetuille. Kuva: RIKU HASARI
Tuntuu, että käynnissä on väsytystaistelu. Luulitte, että me väsymme, mutta kyllä me jaksamme, Pauliina Kauppinen sanoi valtuutetuille. Kuva: RIKU HASARI

Myllymäen koulun juhlasalissa oli maanantaina tupa täynnä. Valtuutettuja oli paikalla niin paljon, että tilaisuutta vetänyt Antti Toivanen kiitteli heitä siitä, mutta antoi myös kritiikkiä.

– Nyt terve ja turvallinen (Myllymäen koulu) on vaihtumassa kovaa vauhtia kohti korjaustarvetta (Seminaarin koulu). Lyhyessä ajassa on kuitenkin löytynyt joukko ihmisiä, joiden mielestä suunta ei ole oikea.

Ihmisjoukolla Toivanen tarkoitti adressia, johon on jo kerätty yli 5 000 nimeä Myllymäen koulun puolesta.

Vastausten väistelyä

Pro Myllymäki -liikkeen ja Myllymäen koulun vanhempainyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus oli siirtyä tyystin kohti Seminaarin koulua, joka on myllymäkeläisten näkökulmasta iso uhkakuva.

– Meitä kiinnostaa, että miten vuokrasopimuksen yhteydessä tehty virhe korjataan, kysyi Myllymäen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Pauliina Kauppinen.

Hän viittasi sillä Seminaarin kouluun, josta kaupunki on tehnyt vuokrasopimuksen 20 vuodeksi, ja jonne Myllymäen koululaiset saattavat päätyä.

Myllymäen koulun tulevaisuus on liipaisimella viidettä kertaa 2010-luvulla.

– Kuka ja missä päätti, että erimielisyyttä ei selvitetä välimiesmenettelyllä? Ketkä neuvotteluja kävivät ja miten yleisö voi saada tietoa niistä?, kysyi freelancetoimittaja Jarno Liski kaupungin johdolta.

Kysymys liittyi Seminaarin koulun korjauskustannusten vuokrakiistaan. Liski totesi, että nyt neuvotteluja käydään täysin salassa, vaikka tiedon pitäisi olla julkista.

– Kysymys kuuluu apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuolle, kaupunginjohtaja Timo Kenakkala sanoi.

Juha Isosuo ei vain ollut tilaisuudessa paikalla.

– Isosuo vetää neuvotteluja, tarkensi sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko.

Kiinteistöjohtaja Raili Salminen huomautti, että kaikki remontit eivät ole vuokravaikutteisia.

Arvopohjapyynnölle ei löytynyt vastausta

Huolestunut isä Pablo Virolainen puolusti tilaisuudessa Myllymäen pientä koulua Seminaarin suurkoulua vastaan viitaten dunbarin lukuun.

Dunbarin luku on teoreettinen kognitiivinen raja ihmisten lukumäärälle, jossa keskiverto ihminen voi ylläpitää pysyviä sosiaalisia suhteita.

Yleisesti sen keskiarvo on 150.

– Se tarkoittaa noin seitsemää luokallista oppilaita. Voihan se olla, että tulevaisuudessa lasten aivolohkokoko on kasvanut, Virolainen nauratti yleisöä.

HPK-luotsi Antti Pennanen kysyi Kenakkalalta, mihin arvopohjaan ajatus koululaisten siirtämisestä Seminaariin perustuu.

– Myllymäen yhdistämisestä Seminaariin ei ole tehty vielä päätöksiä ja että selvitettävää on vielä paljon, Kenakkala sanoi.

Lue myös: Vaaleissa muistetaan, kuka äänesti koulun puolesta – Kansalaisliike Pro Myllymäki kerää adressilla ääniä Myllymäen säilyttämiseksi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset