Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Anu Hätinen on tallettanut valokuviinsa keskiaikamarkkinoiden tunnelman

Anu Hätinen on tallettanut valokuviinsa keskiaikamarkkinoiden tunnelman.
Ihminen, ihmisyys ja keskiaikatapahtuman visuaalisuus inspiroivat Anu Hätistä valokuvaajana. Kuva: Riikka Helenius
Ihminen, ihmisyys ja keskiaikatapahtuman visuaalisuus inspiroivat Anu Hätistä valokuvaajana. Kuva: Riikka Helenius

Raamidaamien galleriassa on esillä hämeenlinnalaisen Anu Hätisen Aikamatkaajat-niminen valokuvanäyttely. Näyttely sisältää sarjan henkilökuvia Hämeen keskiaikamarkkinoilta vuosilta 2014–19.

Gallerian seiniltä kurkistelee muun muassa seppä, kauppias, emäntä, talkoolainen, taikuri ja keskiaikainen pojanviikari. Henkilökuvia on kaikkiaan 28. Lisää kuvia löytyy pöydällä olevasta valokuvakirjasta.

– Kävin keskiaikamarkkinoilla ensimmäisen kerran kameran kanssa vuonna 2013. Kuvia alkoi kertyä enemmän seuraavina vuosina. Minua viehättää keskiaikamarkkinoiden visuaalisuus, hyvä tunnelma ja harrastajien innostuneisuus, joka välittyy eleissä, ilmeissä, vaatteissa, asusteissa ja tekemisen meiningissä.

Kohtaaminen kuvattavan kanssa tärkeää

Hätistä kiinnostaa erityisesti ihmiskuvaus. Hänen kuvistaan välittyy luonteva kohtaaminen kuvaajan ja kuvattavan välillä.

– Olen kuvannut pysäytettyjä hetkiä, ihmisiä työn touhuissa. Työskentelytapani jatkaa henkilö- ja katukuvauksen perinnettä. Kuvaan ilman ennakkovalmisteluja, mutta otan aina ensin kontaktin kohteeseen ja kysyn, saanko luvan kuvata.

– Näyttelyidea syntyi viime vuonna, kun kiertelin nykyisin Lontoossa asuvan sisareni kanssa Verkatehtaan alueella. Sisareni Minna Haukka sekä Elisa Putti Hämeenlinnan kameraseurasta ovat toimineet kuratointiapuna valitessani teoksia näyttelyyn, Hätinen kertoo.

Hätinen työskentelee työterveyslääkärinä. Hän on valokuvannut aktiivisesti vuodesta 2011 lähtien ja kuuluu Hämeenlinnan kameraseuraan. Hätinen aikoo käydä kuvaamassa myös 14.–16.8. järjestettävillä Hämeen keskiaikafestivaaleilla.

Anu Hätisen valokuvanäyttely ”Aikamatkaajat” on esillä Raamidaamien galleriassa Verkatehtaalla 31.8. asti.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset