fbpx
Kaupunkiuutiset

AP Sarjanto ja
 enot palkitaan

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniatyö palkitsee Kaupunkiuutisten toimittajan, muusikko AP Sarjannon sekä Hämeenlinnan kaupungin etsivän nuorisotyön Viisi leipää ja kaksi kalaa -patsailla.

Huomionosoitukset jaetaan ensimmäistä kertaa. Seurakunnan diakoniatyö toimii yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin sekä monien paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen sekä yksittäisten kaupunkilaisten kanssa kristillisen lähimmäisenrakkauden toteutumiseksi.

Patsaan aihe tulee Uuden testamentin kertomuksesta, jossa pieni poika lähimmäisenrakkautta osoittaen jakoi omastaan muiden hyväksi ja suuri joukko tuli ravituksi.

Muusikko, kulttuuritalkoolainen ja toimittaja AP Sarjanto on tehnyt vuosien ajan yhteistyötä diakoniatyön kanssa tarjoamalla sekä musiikillista että tiedotuksellista osaamistaan työalan käyttöön korvauksetta oman toimen ohella.

Kaupunkiuutisten juttujen kautta Sarjanto on kertonut hämeenlinnalaisten elämästä ja avuntarpeesta sekä tuonut esiin myös diakonian tekemää työtä. Muusikkona Sarjanto on esiintynyt diakonian eri tilaisuuksissa ja järjestänyt Hämeenlinnan diakoniayhdistyksen kanssa Suvi-illan runo ja sävel -tapahtuman Vanajan kirkossa ja sitä kautta mahdollistanut diakonia-avun saamisen yhä useammalle.

Etsivät nuorisotyöntekijät eli enot liikkuvat siellä missä nuoretkin, pyrkien olemaan heille mahdollisimman helposti lähestyttäviä aikuisia. He etsivät erityisesti niitä nuoria ja nuoria aikuisia, jotka tarvitsisivat apua, mutta eivät ole syystä tai toisesta vielä löytäneet tai päässeet sopiviin palveluihin. Etsivien kanssa toimiminen on nuorelle täysin vapaaehtoista, tilanteessa edetään nuoren toiveiden mukaan ja pohditaan yhdessä ratkaisuja. Enot ovat tehneet yhteistyötä diakoniatyön kanssa erityisesti taloudellisiin vaikeuksiin joutuneiden nuorten auttamiseksi.

• Huomionosoitusten jako Vanajan kirkossa maanantaina 4.7. kello 20 alkavan Suvi-illan runo ja sävel -hyväntekeväisyyskonsertin päätteeksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset