fbpx
Kaupunkiuutiset

Appara on ainutlaatuinen

Ahveniston virkistysalue keskellä kantakaupunkia on ainutlaatuinen luonto- ja liikuntapaikka koko valtakunnassa. Mistään muualta ei löydy samasta paikasta olympiahistoriaa, luonnonsuojelualuetta, syvää suppajärveä, ulkoilureitistöä, maauimalaa, beacvolleykenttää, avantouintimahdollisuutta, kesäistä uimarantaa ja päälle vielä seikkailupuistoa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi Ahveniston maauimalan vuoden liikuntapaikaksi tänä keväänä. Kotimaan matkailumessujen asiantuntijaraati puolestaan palkitsi Flowparkin vuoden matkailuyrityksenä vuonna 2017. Voiton perusteluissa yritystä kiiteltiin kasvuhalukkuudesta, rohkeudesta ja halusta investoida kotimaan matkailuun.

Valinnassa painotettiin myös yrityksen luontoa kunnioittavaa toimintatapaa sekä yhteistyö- ja verkostoitumiskykyä matkailualan muiden yrittäjien ja organisaatioiden kanssa. Palkintoraati antoi tunnustusta myös sille, että henkilökunnan koulutukseen panostetaan yrityksessä jatkuvasti. Flowpark työllistää yli 70 kausityöntekijää.

Suomen luonnonsuojeluliitto nostaa esille itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna 100 ainutlaatuista luontohelmeä ympäri Suomea. Ahveniston alue on yksi niistä.

Ahvenisto on siis todellisuudessakin valtakunnan valokeilassa.

Ahveniston palvelujen kokonaisuutta eli Ahveniston Toimintapuistoa pyörittää TG Ahvenisto Oy. Ahveniston Toimintapuisto on kokonaisuus, jonka alla kaikki palvelut pyörivät: maauimala, flowpark, tapahtumat, kahvila, luontopolku, suppailu jne.

Flowpark on vuonna 2010 toimintansa aloittanut seikkailupuistokonsepti, joka on levittäytynyt valtakunnalliseksi toimijaksi kuudella puistolla, joista osa toimii franchising-periaatteella. Flowpark Ahvenisto on osa Ahveniston Toimintapuistoa ja toimii yrittäjävetoisesti.

– Toivottavasti myös kaikki hämeenlinnalaiset oivaltavat, että meillä on hyvien yhteyksien päässä tällainen vapaa-ajan viettoon tarkoitettu helmi. Joka ei ole käynyt Ahvenistolla muutamaan vuoteen, niin nyt kannattaa mennä katsomaan millaisesta kokonaisuudesta on kyse, Hämeenlinnan kaupungin liikuntapalvelujen tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki patistaa tutustumaan kasvonsa pesseensä Ahveniston virkistysalueeseen.

Ahvenisto sopii aivan loistavasti päiväretkikohteeksi, jossa riittää tekemistä enemmän kuin edes yhtenä päivänä ehtii.

Markkinointisuunnittelija Antti Nurkka kertoo parin edelliskesän kokemusten pohjalta, että Ahvenisto on löydetty kiitettävästi myös tänne matkaavien keskuudessa.

– Ulkopaikkakuntalaiset ovat merkittävä osa kokonaiskävijämäärästä, noin 30 000 kesäsesonkina, mutta paikalliset ovat toki enemmistönä, Nurkka sanoo.

Maauimala avautuu tälle kesää ensimmäistä kertaa lauantaina 20. toukokuuta. Avajaispäivänä polskimaan pääsee aina kello 20:een saakka. Flowpark on ollut avoinna jo hyvän aikaa. Kausi päättyy 2. päivä syyskuuta.

– Kahvila on avoinna aina silloin, kun joko maauimala tai Flowpark on avoinna, Antti Nurkka selvittää.

Maauimalan lippuhinnoittelussa on alkukesästä sellainen erikoisuus, että sateella altaaseen pääsee puolella normaalilipun hinnasta.

– Eihän sade uimista estä, Nurkka naurahtaa.

TG Ahvenisto kehittää koko ajan toimintojaan muun muassa yhteistyössä yritysten, yhteisöjen ja seurojen kanssa. Hyvä esimerkki on tämän viikonlopun HJS:n järjestämä jalkapalloturnaus, johon osallistuville tarjotaan Ahveniston aluetta yhtenä vaihtoehtona luppoajan viettämiseen.

– Kunto- ja liikuntakeskus Foreverin ilmaiset jumppatunnit ovat tiistaisin edelleen ohjelmassa, Antti Nurkka kertoo.

Ahvenistolla järjestetään kesän aikana erilaisia tapahtumia. Maauimalassa on myös maksullinen vesijumppamahdollisuus.

Aukioloajat ja lisätietoja: www. ahvenisto.fi.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset