fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Apparan kuntoportaat ovat vihdoin valmiit – Niissä on juostu jo joulusta lähtien, vaikka pääsy on ollut kielletty

Markku Juselius Oy:n metallimies Arto Terrimäki on asentanut reilun viikon metallisia suojaverkkoja Apparan kuntoportaisiin. - Tänään torstaina saimme homman valmiiksi, Terrimäki sanoo.

Ahveniston toimintapuistossa on ollut joulun pyhien jälkeen vilkasta. Tuolloin kuntoportaiden askelmat valmistuivat ja väki rynni rappureenaamaan. Alue on ollut kuitenkin kyltein ja naruin eristettynä työmaa-alueena.

Milloin kuntoportaat ovat virallisesti valmiit, ulkoliikuntamestari Tomi Nurmi?

– Rungot ja rakenne ovat kunnossa. Ainoastaan suojaverkkojen asennus portaiden ja kaiteiden väliin vie aikaa. Niitä on asennettu ja torstaina tuli valmista. Nyt portaat ovat virallisesti valmiit ja käyttökunnossa.

Eläkeläisporukalle kiitos

Kaupungin omat työntekijät ovat rakentaneet portaat ja vapaaehtoiset eläkeläisukot kaiteet. Metalliosat kaiteiden ja rappusten väliin on asentanut Markku Juselius Oy.

– Alussa meillä oli käytössä myös vankityövoimaa, mutta saimme omalla porukalla valmista nopeammin, Tomi Nurmi sanoo.

Nurmi kiittelee eläkeläisporukkaa talkootyöstä.

Portaita ideoineen ja toivoneen Esko Anttolan johdolla kaiteet valmistuivat rivakasti suunnitelmien mukaan.

Nastakengillä ei saa juosta rappusissa

Kuntoportaissa ei ole varsinaista talvikunnossapitoa, mutta niitä aiotaan putsata lumesta. Myös vapaaehtoiset ovat kertoneet lakaisevansa rappusia.

Nurmi muistuttaa, että varsinaista nastakenkäkieltoa ei ole, mutta olisi hienoa, jos kuivilla säillä niillä ei juostaisi rappusissa.

– Kun jäätä ei ole, olisi hyvä välttää nastakenkiä, koska muuten portaat ovat nopeasti entiset.

Ahveniston kuntoportaat ovat puiset. Materiaalina puu on käyttäjäystävällisempi liikkujalle kuin metalli. Esimerkiksi juoksuharjoittelu sujuu paremmin. Myös koirat pystyvät helpommin kävelemään puu- kuin metalliportaissa.

Kuinka paljon portaat veronmaksajille kustantavat?

– En ihan eurolleen muista, mutta noin 120 000 euroa, joista valtiolta saadaan 25 000 takaisin. Mielestäni niistä tuli oikein hyvät.

Kuntoportaat ovat tien vieressä ja illalla kaiteissa on led-valaistus.

Portaiden lisäksi rappusten yläpäähän tehdään uusi polkupyöräparkki noin 30 fillarille. Näin kulkeminen uimarannalle ja maauimalaan helpottuu. Pyörän voi jättää portaiden yläpäähän ja tulla alas rappusia pitkin.

 

Jutun kuvatekstin kirjoitusvirhe on korjattu 23.1.2020 kello 19.59. Markku Juselius Oy oli kirjoitettu virheellisesti Marko Juselius Oy.

Ulkoliikuntamestari Tomi Nurmi poseerasi vielä keskiviikkona Apparan kuntoportaiden pääsy kielletty -kylttien luona, koska tavoite oli saada kuntoportaat valmiiksi ensi viikoksi. Työt saatiin kuitenkin etuajassa valmiiksi ja portaat ovat nyt valmiit. Kuva: Tuulia Viitanen
Ulkoliikuntamestari Tomi Nurmi poseerasi vielä keskiviikkona Apparan kuntoportaiden pääsy kielletty -kylttien luona, koska tavoite oli saada kuntoportaat valmiiksi ensi viikoksi. Työt saatiin kuitenkin etuajassa valmiiksi ja portaat ovat nyt valmiit. Kuva: Tuulia Viitanen

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset