Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Apua kahvipaketeista hengityskoneisiin – Koronataistelu on yhteinen ja ihmisillä on halu auttaa sairastuneita ja sairaalahenkilökuntaa

Kanta-Hämeen keskussairaala saa monta uutta hengityskonetta lahjoitusvaroin.
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri otti maanantaina vastaan lahjoituksia yrityksiltä ja yksityisiltä lahjoittajilta. Kuva: Sara Aaltio
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri otti maanantaina vastaan lahjoituksia yrityksiltä ja yksityisiltä lahjoittajilta. Kuva: Sara Aaltio

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri vastaanotti maanantaina useita lahjoituksia. Kansalaisten ja yritysten halu auttaa on yllättänyt sairaanhoitopiirin.

– Kaikki apu on arvokasta. Yhdessä teemme sen, minkä voimme ja pidämme ihmisistä huolta, Ranta muistutti.

Forssalaisen C.P.E Productionin ja ViaDian kansalaiskeräys tuotti 31 000 euroa, joka lahjoitettiin sairaalalle hengityskoneen hankintaa varten.

C.P.E. Production valmistaa myös suojavisiireitä terveydenhuoltoalan ammattilaisille.

– Nyt on jo 160 000 visiiriä tilattu ympäri Suomea, kertoo myyntipäällikkö Nestori Nurmi.

Renkolaislähtöinen Nurmi ideoi ensin kansalaiskeräyksen, jonka jälkeen kahvipöydässä ideoitiin koronavirussuoja.

Lukuisia lahjoituksia

Etelä-Hämeen Osuuspankki haluaa olla myös tukemassa koronan vastaista taistelua. Yritys lahjoitti 80 000 euroa kahden hengityskoneen hankintaa varten.

Rengon ja Hauhon Säästöpankkisäätiöt lahjoittivat myös hengityskoneen. Lisäksi on lukuisia muita yrityksiä, jotka ovat tehneet sairaalan kanssa yhteistyötä ja muun muassa auttaneet suojavarusteiden hankinnassa. Muun muassa lammilaisen Voglian kanssa on aloitettu suojavaatetuotanto. Myös Canpack on lahjoittanut sairaanhoitopiirille 15 000 euroa.

Hengityskoneet maksavat 15 000– 43 000 euroa riippuen koneesta.

Kanta-Hämeen keskussairaalan tavoite on, että tehohoitopaikkoja on 35–40. Uudet hengityskoneet saapuvat sitä mukaa kuin niitä markkinoilta saadaan, viimeiset viimeistään toukokuussa.

Lisätty tehohoidon kapasiteettia

Noin 20 prosenttia koronaviruksen saaneista sairastaa taudin ärhäkkänä. Tästä porukasta noin puolet tarvitsee tehohoitoa.

Kanta-Hämeen keskussairaala on lisännyt tehohoidon kapasiteettia 30 potilaspaikkaan.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajan Seppo Rannan mukaan sairaala on varautunut siihen, että Kanta-Hämeessä noin 200 ihmistä tarvitsee seuraavan kahden kuukauden aikana tehohoitoa koronan vuoksi. Tehohoitovuorokausina se tarkoittaa noin 3000 vuorokautta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset