Kaupunkiuutiset

Apuvälineiden avulla helpotusta arkeen

Apuvälineet helpottavat usein arkea tuki- ja liikuntaelinsairauksissa. Kävelykeppi on oiva tuki ikäihmiselle siinä vaiheessa, kun tasapaino ei ole enää paras mahdollinen, mutta rollaattorin käyttö tuntuu vielä vieraalta.

Erilaiset apuvälineet tukevat kehoa lasten reumasairauksissa sekä cp- ja liikuntavammoissa. Myös urheilijat käyttävät monesti erilaisia apuvälineitä.

– Urheilupuolella nilkan toistuvat sijoiltaanmenot tai vauriot polven nivelsiteissä vaativat usein tukea. Moni urheilija käyttää tukea myös ennaltaehkäisevästi, fysioterapeutti Heikki Kaartinen toteaa.

Myös tavallisilla työssäkäyvillä aikuisilla voi olla kremppaa siellä täällä.

– Kun puhutaan kantapään kalvojännetulehduksesta, siinä vaiheessa, kun jokainen askel sattuu, kannattaa apuvälineitä ja hoitoa harkita, apuvälineteknikko Alexander Kurtz kehottaa.

Ihmiset hakevat apua yleensä viimeistään silloin, kun kipu käy sietämättömäksi.

– Apuväline on järkevää hankkia, jos vaiva häiritsee yöunia tai arkista elämää, Kurtz linjaa.

Kaartisella on yhteensä kymmenen vuoden kokemus terveysalalta, puolet urheiluhierojana ja puolet fysioterapeuttina, ja hänellä on ollut asiakkainaan niin mestaruusurheilijoita kuin ikäihmisiäkin. Kurtz puolestaan on toiminut apuvälineteknikkona jo kahdeksan vuotta.

Miehet tunsivat toisensa entuudestaan ja päättivät perustaa Hämeenlinnaan yhteisen liikkeen, jonka kantavana ideana on, että asiakas saa halutessaan niin fysioterapian kuin apuvälineetkin saman katon alta.

9. tammikuuta Kaartinen ja Kurtz avasivat Palokunnankadulle entisiin postin tiloihin uuden fysioterapia- ja apuvälinepalveluita tarjoavan Apuväline ja Fysio Ortofix Oy:n.

– Tällaista palvelua ei oikeastaan ole koko Suomessa. Fysioterapia ja apuvälinepalvelut tukevat meillä toinen toisiaan ja voimme yhdessä etsiä asiakkaille sopivimmat ratkaisut. Teemme myös kotikäyntejä, Kaartinen sanoo.

Liikkeessä on tuki- ja liikuntaelinongelmista sekä neurologisista vammoista ja sairauksista kärsiville tarjolla valikoima erilaisia valmiita apuvälineitä: tukisukkia, ranne-, selkä- ja polvitukia ja kävelykeppejä.

Asiakkaaksi voi tulla lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella, palvelusetelillä tai ihan oma-aloitteisesti.

– Kysynnän mukaan myös tilaamme tuotteita, periaatteessa kaikkea on saatavilla.

Kurtz on erikoistunut valmistamaan yksilöllisiä tukipohjallisia ja ortooseja.

– Esimerkiksi pohjalliset on tehtävä mittojen mukaan. Teen ne itse käsityönä täällä paikan päällä.

Fysioterapiakerta koostuu aina tutkimuksesta, hoidosta ja kotiohjeista. Fysioterapian lisäksi Kaartinen tekee LPG-hoitoja. Laitteella tehtävä LPG-hoito perustuu rullien pyörimiseen ja värähtelyyn, sekä alipaineeseen, jotka aktivoivat kudosten solujen aineenvaihduntaa.

– LPG-hoito soveltuu lähes kaikkiin pehmytkudosongelmiin, ja käy myös urheilijoille. Vaikka laitteessa on perusohjelmat eri vaivoille, myös manuaaliset käsittelyt kuuluvat hoitoon.

Lisätietoja: www.ortofix.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset