Kaupunkiuutiset

Ari Tarri on 
monen alan taitaja

Hauholainen Ari Tarri on monitaitoinen yrittäjä, joka on pyörittänyt viime vuodet Aulangontien Kotiruokaa. Lisäksi Tarri on toiminut maatalousyrittäjänä ja ollut aktiivinen keikkamuusikko Tanssiorkesteri Amulettin kanssa.

– Minulla on aina ollut kiinnostus ruokaan ja musiikkiin. Niitä on mukava tehdä. Lähdin vain 15-vuotiaana vuonna 1973 merille ja töihin kauppalaivaan. Siellä katselin ja opiskelin ruuanlaittoa, Tarri kertoo.

Tarri aloitti maatalousyrittäjänä 1980-luvulla, jolloin hän kasvatti sonneja ja aloitteli perunanviljelijänä.

– Jalat olivat niin romuna, että oli pakko heivata maatalous- ja perunahommia. Oli päästävä tasaisille lattioille ja lämpimiin oloihin. Minulla on vaihdettu polvinivel.

– Seuraavaksi olisi vuorossa lonkkaoperaatio, mutta olen pitkittänyt siihen menoa. 2000-luvulla tuli kannettua perunoita niin paljon. Maatalous oli murroksessa. Kun löysi reiän, mistä sai toimeentulon, tuli tehtyä vähän liikaakin.

Tarrilla oli vino pino sopimusasiakkaita.

– Hauhon kunta, Hämeenlinna, Janakkala ja yksityisiä liuta, hän luettelee.

Tarrilla oli vuosina 2007–08 Tuuloksessa lounaspaikka, jonka toimialaan kuuluivat myös catering-palvelut.

– Aloitin tässä nykyisessä paikassa, kun tämä Valtion Pukutehtaan tiloissa ollut konkurssipesä myytiin. Ei ole vielä kaduttanut.

Tarria askarruttaa se, että Valtion Pukutehtaan tilat omistama Kehitysrahasto Quorum ei ole kertonut tilojen tulevaisuudesta.

– Tähän on kaava hyväksytty ja tilalle tulisi kerrostaloja. Aikataulua ei tiedä kukaan. Pakko tässä on jotain keksiä, jos vaan löytyisi vastaavia tiloja itäpuolelta kaupunkia.

– Olen haeskellut tiloja, mutta en ole vielä saanut mitään päätettyä. Tiedä vaikka tässä oltaisiin viisi vuotta. Talo tyhjenee, sillä Luotsi lähtee vuodenvaihteessa ja ilmeisesti myös HD Sunrise.

Tarri toivoisi, että tila-asialle löytyisi ratkaisu.

– Kaikki on auki. Se on toisaalta jännää ja mukavaa. Toisaalta avoin tilanne aiheuttaa sen, että kunnostaminen voi jäädä tekemättä

Tarri on jatkanut yhä pienessä mitassa perunoiden ja juuresten viljelyä.

– Mieli pysyy virkeänä ja pystyy vastuunsa hoitamaan. Kotiruokaan tulevat kaalit, parsakaalit, kukkakaalit ja kesäkurpitsat naapuritilan Antti Vehnämäeltä.

– Olen suunnitellut, että seuraavassa konseptissa kotiruoka ja lähiruoka olisivat näkyvillä niin, että ruokalan seinällä olisi tavaratoimittajien nimet.

Tarrin kanssa Amuletissa ovat soittaneet Hakalan Pennu, Ojalan Aki, Tuomolan Jorkku ja Kukkosen Teemu.

– Olen vähentänyt keikkailua jalkojen kipeydyttyä. Musiikki tulee aina pysymään hengessäni ja kropassani. Lähden yhä keikalle, mutta en kovin kauas. Periaatteena on yöksi kotiin, Tarri sanoo.

Tanssimusiikkia pääasiassa esittävän Amulettin ohjelmistossa on paljon edesmenneen Timo Mäenpään kappaleita.

Tarri sanoo, että keikoilta riittäisi tarinoita vaikka kuinka paljon. Monet tarinoiden henkilöistä ovat yhä elossa, joten siksi Tarri pitää suun supussa kommelluksista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset