fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Arja Koriseva, Happoradio ja Soilwork mukana Aivoviikon kampanjassa – "Tekstien opettelu on hyvää aivojumppaa"

Tällä viikolla vietetään Aivoviikkoa. Mustiyhdistys haastaa tekemään pieniä muutoksia aivoterveyden hyväksi.
Arja Koriseva huolehtii aivoterveydestään kiinnittämällä muun muassa huomiota liikuntaan ja ravintoon. Kuva Hämeenlinnan teatterin musikaalista Delilah. Kuva: Juhani Salo, arkisto Kuva: Juhani Salo
Arja Koriseva huolehtii aivoterveydestään kiinnittämällä muun muassa huomiota liikuntaan ja ravintoon. Kuva Hämeenlinnan teatterin musikaalista Delilah. Kuva: Juhani Salo, arkisto Kuva: Juhani Salo

Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen perinteinen Musiikki Parantaa Aivoterveyttä -kampanja pidetään jälleen Aivoviikon yhteydessä.

Tällä kertaa mukana tukijoukoissa ovat Arja Koriseva, Happoradio ja ruotsalainen Soilwork sekä iso joukko festareita ja muita yhteistyökumppaneita.

Artistien haastattelut julkaistaan kuluvalla Aivoviikolla Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen netti- ja Facebook-sivuilla.

Musiikki haastaa aivoja

Kampanjassa mukana oleva Arja Koriseva huolehtii aivoterveydestään monin tavoin. Musiikki on yksi keino:

– Opettelen koko ajan tekstejä ulkoa, milloin laulunsanoja ja milloin roolien tekstejä. Se on hyvää aivojumppaa. Teen myös sanaristikoita, artisti kertoo tiedotteessa.

Lisäksi hän pyrkii nauttimaan mahdollisimman paljon teattereista, konserteista, oopperasta ja taidenäyttelyistä.

Koriseva on aina harrastanut liikuntaa monipuolisesti. Lisäksi hän suosii kevyttä ruokavaliota.

– Pidän muun muassa kalasta, salaateista sekä marjoista. Marjastan ja sienestän ja liikun mielelläni luonnossa. Nautin sen hiljaisuudesta ja kauneudesta.

Hän pyrkii myös hoitamaan ystävyyssuhteitaan hyvin.

– Ystävät ovat olleet minulle aina todella tärkeitä.

Pienilläkin teoilla merkitystä

Muistiliitto ja Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry haastavat Aivoviikolla kaikkia tekemään pieniä muutoksia aivoterveytensä hyväksi.

Muistiyhdistyksen Facebook-sivuilla julkaistaan viikon aikana Ajattele aivojasi – Mieti muistiasi -kampanja, jossa kiinnitetään huomio erityisesti unen ja levon, liikunnan, ravinnon, aivojen aktivoinnin ja mielen hyvinvoinnin merkitykseen.

Kustakin aihealueesta julkaistaan viikon aikana joka päivä haaste, joka sisältää jonkin pienen tehtävän aivoterveyden edistämiseksi.

Aivoviikon 15.–21.3.2021 kampanjoihin voi tutustua sivustolla www.muistiaina.fi ja Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen Facebookissa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset