Kaupunkiuutiset

Arja Nurmi tekee hyvinvoinnin vallankumousta – Hän haluaa saada ihmisten rasvahappotasapainon kuntoon

Arja Nurmi palasi toistakymmentä vuotta sitten synnyinseudulleen Tuulokseen. Juhani Lavikainen on kotoisin Pohjois-Karjalasta.

Perhepäivähoitajana työuransa Hämeenlinnassa tehnyt Arja Nurmi asuu nykyisin Tuuloksessa synnyinkotinsa tiluksille rakennetussa talossa yhdessä miehensä Juhani Lavikaisen kanssa. He ovat mukana maailmanlaajuisessa hyvinvoinnin vallankumouksessa, jonka tavoitteena on saada ihmisten rasvahappotasapaino kuntoon.

Tutkimusten mukaan suurimmalla osalla meistä on elimistössämme liikaa omega-6-rasvahappoja suhteessa omega-3-rasvahappoihin. Epäsuhta taas voi johtaa kehon matala-asteiseen tulehdukseen, joka tuo monia terveyteen liittyviä harmeja mukanaan.

Omega-rasvoihin liittyvän vallankumouksen on käynnistänyt Ruotsissa vuonna 2005 perustettu suoramyyntiyritys Zinzino. Sen tavoitteena on parantaa vähintään miljoonan ihmisen terveyttä ja hyvinvointia vuoteen 2020 mennessä. Keinona tähän ovat luonnollisesti yrityksen kumppaneidensa kanssa kehittämät tuotteet.

Arja ja Juhani tutustutettiin verkostoon kuusi vuotta sitten. He liittyivät mukaan siltä istumalta.

– Alun perin bisneskuviot eivät kiinnostaneet, mutta viehätyimme siitä, että tässä ei tyrkytetä mitään, vaan keskustellaan asioista, katsotaan ja kohdataan ihmisiä. Oikeasti autamme ihmisiä, he vakuuttavat.

Pariskunnan omista ruokakaapeista ei löydy vehnäjauhoja eikä valkoista sokeria, eikä muitakaan heidän huonoksi havaitsemiaan ruoka-aineita. Sen sijaan heillä on jatkuvassa käytössä muun muassa kala-oliiviöljyä, proteiineja, ravintolisiä ja erikoiskahvia. Mutta eivät he ihan niuhoja ole, sillä välillä he nautiskelevat vaikkapa jäätelöä.

Päivittäin otettavan öljyn avulla rasvahappotasapainon sanotaan asettuvan kohdalleen, vaikka ei muutettaisi muita ruokatottumuksia. Ennen kuin säännöllinen öljyn nauttiminen aloitetaan, sormenpäästä on mahdollista tehdä kuivaveritesti, josta saadaan tarkat lukemat eri rasvahappojen osuudesta. Koepussi lähetetään norjalaiseen laboratorioon, ja tulokset niistä tulevat parissa viikossa. Neljän kuukauden jälkeen testi uusitaan.

Arja ja Juhani näyttävät omia kuuden vuoden takaisia testituloksiaan, ja niissä näkyy heti selvä öljyn mukanaan tuoma edistys. He sanovat päässeensä eroon monista vaivoistaan.

– Minulla oli jo lapsuusaikana astma, mutta kohtauksia ei ole ollut enää vuosiin. Ihokin oli ennen kuiva, mutta ei ole enää. Suurin asia tässä on kuitenkin ollut se, miten kumppani on suhtautunut tällaiseen aikaisempaan ”väärintekijään”. Hän ei ole patistanut, vaan on näyttänyt suuntaa omalla esimerkillään. Nyt tunnen olevani aika hyvässä kunnossa, Juhani kiittelee.

Arjalla oli ennen usein poskiontelotulehduksia, niistä hän on päässyt eroon. Hän pystyy nykyisin myös kävelemään ja hölkkäämään kymmenienkin kilometrien lenkkejä, vaikka hänen polvensa on leikattu kahteen kertaan.

– Nyt olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Koen olevani entistä notkeampi, hyvä olo tuntuu nivelissä, eikä ihokaan ole enää kuiva. Ennen minulla oli iriittiä, silmän värikalvon tulehdusta, mutta sitäkään ei ole enää ollut. Olen saanut tosi paljon hyötyä myös suolistoasioissa. Uskon, että olen saanut öljyn avulla suolistoni kuntoon. Moni muukin on todennut itsellään vastaavia vaikutuksia, hän kertoo.

Virallisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että omega-3-rasvahapoista on hyötyä muun muassa näkökyvyn, aivotoiminnan, luuston, lihasten ja sydämen normaaliin toimintaan.

Suoramyyntiyrittäjyyttä Arja kuvailee ihanaksi, kun sitä saa tehdä yhdessä positiivisten ihmisten kanssa silloin, kun itselle sopii.

– Kun itse on saanut apua terveyden lisäämisessä monella tavalla ja kuullut, mitä asiakkaat ja partnerit, näiden tuotteiden edustajat, ovat saaneet omaan elämäänsä, syntyy halu auttaa myös muita löytämään niin henkistä kuin fyysistä ja taloudellista hyvinvointia, hän sanoo.

Tuuloksessa Arja ja Juhani nauttivat erityisesti luonnosta ja siellä liikkumisesta. He pitävät päivittäistä liikuntaa äärimmäisen tärkeänä terveyden kannalta. Kyläläiset ovat sanoneetkin, että he ovat varmaan kylän liikkuvin pari. Vielä tässä kuussa he hyppäävät myös siiville, sillä he osallistuvat joka vuosi Zinzinon konferenssiin Tukholman Globenissa.

– Taas mennään! he huikkaavat.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

21.9.2020