Kaupunkiuutiset

Arja Saijonmaalta yllätyksellinen ilta

Suomalaisten ikisuosikki Arja Saijonmaa tekee tänä keväänä näyttävää paluuta Suomeen. Viime aikoina vain harvoin Suomessa esiintynyt Saijonmaa konsertoi Hämeenlinnan Verkatehtaalla teemalla Arja & Mikis – Yllätysten ilta . Saijonmaa on tullut tunnetuksi ennen muuta kreikkalaisen Mikis Theodorakiksen laulujen tulkitsijana ja tänä vuonna tulee kuluneeksi 90 vuotta Theodorakiksen syntymästä. Theodorakis kiinnitti suomalaisen laulajan maailmankiertueensa solistiksi 1970-luvun alussa. Saijonmaa kuuluu myös Theodorakiksen säveltämän Canto General -oratorion kantaesittäjiin.

Saijonmaan ura alkoi 1960-luvun poliittisesta laulukiikkeestä sekä Ylioppilasteatterista, ja hän oli mukana myös aikansa merkkipaaluksi nousseen Lapualaisoopperan esityksissä. Vuonna 1969 Saijonmaa teki ensimmäiset levytyksensä. Hänen ensimmäinen menestyskappaleensa oli Kaj Chydeniuksen säveltämä Puhu minulle rakkaudesta.

1970-luvun lopulla Saijonmaa levytti Violeta Parran lauluja, ja Elämälle kiitos (Gracias a la vida) onkin yksi hänen suurimmista hiteistään. Monipuolinen artisti on levyttänyt kantaaottavia lauluja, ranskalaisia cahansobneita, etnomusiikkia, suomalaisia tangoja ja ruotsalaista diskoiskelmää. Kaikkiaan hänen levyjään on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Arja Saijonmaan uusin albumi, Min svenska sångbok, on juuri ilmestynyt Ruotsissa.

Arja Saijonmaa on todellinen maailmankansalainen, ja hän konsertoi nykyisin erityisesti Ruotsissa ja Norjassa. Nyt hänen ihailijoilleen tarjoutuu harvinainen tilaisuus nähdä valovoimainen artisti jälleen omassa kotimaassaan. Arja & Mikis -juhlakiertueella Saijonmaa esittää Mikis Theodorakiksen suosituimpia lauluja sekä omia ikivihreitään, mutta luvassa on myös yllätyksiä.

Arja & Mikis su 15.3. klo 19 Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset