fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Arki ja dramaattinen musiikki kohtaavat Galleria Koneessa

Galleria Kone on jälleen avoinna.
Veronika Witten videoteos on esillä Galleria Koneessa. Hän työskentelee kuvanveiston, videon ja näyttämöinstallaatioiden parissa. Kuva: -
Veronika Witten videoteos on esillä Galleria Koneessa. Hän työskentelee kuvanveiston, videon ja näyttämöinstallaatioiden parissa. Kuva: -

Galleria Kone avasi ovensa koronatauon jälkeen ja esittelee saksalaisen Veronika Witten videoteoksen ”Baal”.

Kyseessä on maistiainen kesäkuun lopulla entisen kauppakeskus Linnan tiloissa avattavasta laajemmasta Kohtuus, yhteys ja tasa-arvo -nimisestä kesänäyttelystä.

Näyttelyn ovat kuratoineet kuvanveistäjä Maija Helasvuo ja walesilainen taiteilija Marja Bonada.

– Meiltä tilattiin maistiainen kesänäyttelystä ja molempien mieleen tuli Veronika Witten maaginen video, näyttelykokonaisuuden kuratoineet Helasvuo ja Bonada kertovat.

Witten videolla on tanssiva poika ja vedellä täyttyvä ämpäri. Dramaattinen musiikki täyttää muuten pimeä galleriatilan.

– Videossani yksi objekti liikkuu yhdessä tilassa. Lyhyt raakafilmi on dekonstruoitu yksittäisissä sekvensseissä ja ääniraita tuo tilanteeseen arkaaisen tunnun. Kuvankäsittelyn tuloksena syntyi uusi koreografia, ja näyttää, kuin poika tanssisi musiikin tahdissa, taiteilija kuvailee.

Kuraattorit tutustuivat taiteilijaan Berliinissä galleriaa pitävän osuuskunta Toolboxin kautta.

Helasvuota viehättää Witten videon veistoksellisuus ja intensiivinen ilmapiiri, Bonadaa kadulla leikkivän lapsen ja dramaattisen oopperamusiikin yhdistäminen.

– Musiikki on Musorgskin oopperasta Boris Godunov. Valitsin musiikin intuition pohjalta. Istuin kerran junassa ja kuuntelin musiikkia ja musiikki löysi minut. Tiesin heti, että tässä on videon musiikki, Witte kertoo.

Witte työskentelee kuvanveiston, videon ja näyttämöinstallaatioiden parissa. Hän on opettanut ja opettaa taidekorkeakouluissa Hildesheimissa, Stuttgartissa, Berliinissä, Saarbrückenissä, Pariisissa, Rennesissä, Hanoissa ja Huessa. Berliinissä asuvan taiteilijan teoksia on esillä laajalti Keski-Euroopassa.

Veronika Witten videoteos “Baal” on näytteillä Galleria Koneessa, Verkatehtaalla 16.6. asti.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset