fbpx
Kaupunkiuutiset

Array

Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset järjestää yhteistyössä Hämeenlinnan Miniteatteri-yhdistyksen kanssa kahden seuraavan kuukauden aikana haastekampanjan Aulangon Graniittilinnan katsomorakennelmien uudistamisen hyväksi. Haastekampanjalla kertyvät varat käytetään lyhentämättöminä Graniittilinnan katsomoiden ja lavasterakennelmien peruskorjaukseen.

Aulangon puistoalueella sijaitsevan Graniittilinnan teatterikäyttöön tarkoitetut katsomorakennelmat ovat päässeet vuosikymmenien aikana huonoon kuntoon. Myös kulkuväylät rinteessä sijaitsevaan linnaan ovat heikkokuntoiset.

Graniittilinnan pääasiallinen käyttäjä on 60 vuotta toiminut Miniteatteri. Yhdistyspohjalta toimiva teatteri on remontoinut rakenteita vuosittain ”hätäaputöinä” omalla kustannuksellaan.

Rakennusprojektin tavoitteena on uusia katsomo- ja näyttämörakennelmat ja kattaa ne talviajaksi poistettavalla suojakankaalla. Kangas toisi sadesuojan sekä yleisölle että näyttämölle.

Alue on Metsähallituksen omistuksessa. Metsähallitus on näyttänyt peruskorjaukselle vihreää valoa, mutta ei ole ratkaissut omaa rahoitusosuuttaan. Peruskorjausprojektia vetää Linnan Kehityksen alaisuudessa Luota-hanke.

Aulangon perustaja Hugo Standerskjöld suunnitteli Graniittilinnan huvikäyttöön. Graniittilinna suunniteltiin luomaan mielikuvaa siitä, että alueella olisi aikoinaan todellakin ollut vanha Aulangon linna.

Haastekampanja kaikille

Haastekampaan voivat osallistua yritykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöt. Kaupunkiuutiset julkaisee joka toinen viikko haastajien, haastettujen ja haasteeseen vastanneiden nimet. Haastekampanja kestää tällä erää marraskuun loppuun saakka. Keräyslupa on voimassa ensi vuoden heinäkuun loppuun saakka.

Haastekampanjaan voi osallistua kuka tahansa maksamalla haluamansa summan keräystilille. Samalla voi haastaa uusia yrityksiä ja ihmisiä mukaan kampanjaan. Haasteen maksanut ilmoittaa osallistumisestaan sähköpostitse Marja Myllyniemelle (marja.myllyniemi@miniteatteri.fi) ja kertoo samalla uusien haastettujen nimet. Nimiluettelot julkaistaan Kaupunkiuutisissa.

Kaikki tuotot ohjataan erityiselle Miniteatterin hallinnoimalle keräystilille. Kertyneitä varoja voidaan käyttää vain Graniittilinnan peruskorjaukseen, ei esimerkiksi Miniteatterin muuhun toimintaan. Keräysaika on ensi vuoden heinäkuun loppuun saakka.

Keräyksellä on poliisin myöntämä lupa (nro 5590/4011/15) rahankeräyksen toimeenpanemisesta. Lupa on myönnetty 2.9.2015. Keräys kohdistetaan Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan alueille.

Tavoite on juhlavuodessa

Linnan Kehityksen vetämän Luota-hankkeen (luova talous) alaisuudessa liikkeelle lähteneen rakennusprojektin tavoite on vuodessa 2017, kun Hämeenlinnassa vietetään ”Lapset ja nuoret 100-vuotisessa itsenäisessä Suomessa” -teemavuotta.

Graniittilinna palvelee kesäkuukausina pääsääntöisesti aktiivista Miniteatteria. Luonnonkauniissa tilassa järjestetään muun muassa vihkimistilaisuuksia ja yritystapahtumia.

– Graniittilinnan päivittäminen lisää myös muuta matkailukäyttöä, Luota-hankkeen projektipäällikkö Hillevi Kaarlenkaski sanoo.

Miniteatterin toiminnanjohtaja ja ohjaaja Marja Myllyniemi pitää Graniittilinnan peruskorjausta ensiarvoisen tärkeänä Miniteatterin toiminnan kannalta.

– Vuosittain joudumme korjaamaan katsomorakennelmia talkoovoimin. Tällä alueella ei ole tehty viimeisen 20 vuoden aikana yhtikäs mitään, vaikka puheissa on luvattu uudistaa Graniittilinnan aluetta, Marja Myllyniemi sanoo.

Lapsille ja nuorille

Miniteatteri antaa teatteri-ilmaisuopetusta vuosittain 150:lle  lapselle ja nuorelle. Kerran viikossa kokoontuvien ryhmien vetäjinä toimivat teatterin kokopäiväohjaaja, vierailevat ohjaajat, eri taidealojen opiskelijat, sekä pitempään mukana olleet nuoret itse.

Tie näytelmiin käy opetusryhmien kautta. Miniteatteriin voivat hakea kaikki yli 8-vuotiaat hämeenlinnalaiset lapset ja nuoret.

Hämeenlinnan Teatterikerhon vuonna 1957 alkuun panema nuorisojaosto itsenäistyi omaksi yhdistyksekseen vuonna 1995. Teatteri on saavuttanut vankan arvostetun asemansa harrastajateatterikentällä rohkeilla lasten ja nuorten maailmaa ja oikeuksia käsittelevillä näytelmillä. Tämä taas on edesauttanut yleistä mielipidettä ottamaan lapset ja nuoret vakavasti otettavina teatterin ja taiteen tekijöinä aikuisten rinnalle.

Julkisesti esitettäviä näytelmiä teatteri valmistaa vuosittain 2–-3.

Lisätiedot: marja.myllyniemi@miniteatteri.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset