Kaupunkiuutiset

ARS Peltolehto avaa ovet muistoihin

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä Peltolehdon talo avautuu pitkän hiljaiselon jälkeen. Talon alakertaan on ripustettu taidenäyttely ARS Peltolehto ja niin sanotussa teorialuokassa on esillä Lammi ennen vanhaan -näyttely, vanhoja valokuvia Jaakko Rautavirran kokoelmista.

– Lammin historiallisesta raitista on enää jäljellä kaksi taloa, Peltolehto ja vieressä oleva valkoinen talo. Välissä kulkee Sukkavartaankuja, jonka varrelta pienet mökit ovat aikaa sitten kadonneet, kertoo näyttelyidean isä, valokuvaaja Matti Siivonen.

– Peltolehtoon liittyy monilla lammilaisilla muistoja. Rakennus on palvellut muun muassa kirjastona, nuorisotilana, päiväkotina ja viimeisimmäksi kansalaisopiston tilana. Lammin kotiseutulehden toimikunnan kanssa kokoustaessa tuli mieleen, että voisimme järjestää ihmisille tilaisuuden tulla käymään talossa ja kertoa muistojaan, hän jatkaa.

Näyttelyn järjestää Lammin kotiseutulehti Lammi-Seuran tuella. Näyttelyn mahdollisti Hämeenlinnan tilapalvelut, joka luovutti tilan kuukaudeksi näyttelykäyttöön. Lisäksi näyttelyn järjestelyihin saatiin 500 euron Minipilottiraha Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointipalveluilta.

– Taidenäyttely toivottavasti alentaa kynnystä tulla käymään Peltolehdossa. Järjestämme myös yleisötilaisuuksia, joihin toivomme runsasta osanottoa. Tarkoitus on tunnistaa ihmisiä ja paikkoja vanhoista valokuvista. Jos joku haluaa lahjoittaa vanhoja valokuviaan Lammi-Seuran säilytettäväksi, otamme niitä vastaan, Lammin Kotiseutulehden päätoimittaja Susanna Mattila kertoo.

 

Lammi ennen vanhaan -illat käynnistyvät torstaina 7.6. jolloin illan teemaan Tarinoita lammilaisten kylien ja kujien varsilta johdattelee Linnaseudun Ajan patina -hanke. Illan aikana talletetaan lammilaisten tarinoita ja muistoja.

1.–17.6. ARS Peltolehto – Lammin taidekesä 2018, Lamminraitti 22A, vapaa pääsy, järjestää Lammin Kotiseutulehti ja Lammi-Seura yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Avoinna joka päivä (ei ma) klo 12–18 ja muulloin sopimuksen mukaan. Avajaiset ti 5.6. klo 18. Lammi ennen vanhaan -muisteluillat to 7.6. Tarinoita lammilaisilta kyliltä ja kujilta, mukana Ajan patinaa -hanke sekä ti 12.6. ja to 14.6. klo 18.

Maalauksia: Pirkitta Karunko, Anne Konttinen, Jarmo Kukkonen, Eero Pöyhtäri, Taimi Saarikko ja Petri Silvonen. Valokuvia Lammilta vuosisadan alusta 1960-luvulle, Jaakko Rautavirran kokoelma. Nuorten pop up -kahvila klo 14–18.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

24.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.10.2020