fbpx
Kaupunkiuutiset

Art Café Intola on ARX-talon olohuone

Art Café Intola on Hämeenlinnan ARX-talon uusi olohuone. Yrittäjän ja luovan toiminnan tekijän Rina Dhakalin yhteistyössä lasten ja nuorten kulttuurikeskuksen kanssa ideoima ateljeekahvila on paitsi juomien ja pienten purtavien ostos- ja nautiskelupaikka, niin samalla myös tila taiteen tekemisen.

Art Café Intolassa järjestetään säännöllisesti perhekahvilatoimintaa ja siellä on myös käsityömyyntiä.

Vastaavia toiminnallisia ateljeekahviloita ei valtakunnasta tiettävästi muualta löydy. Intola poikkeaa muista kulttuurikeskusten kahviloista siinä, että tilassa pääsee vaikkapa maalaamaan ja piirtämään – eikä maksa mitään.

– Aina kun siihen muilta tehtäviltä ehdin, niin opastan ja neuvon tarpeen mukaan, Rina Dhakal kertoo.

– Toiminnallisuus on vahvasti läsnä. Täällä voi tehdä läksyjä, heittää kuperkeikkaa, lukea, maalata, neuloa, keskustella – oikeastaan touhuta mitä itselle tulee mieleen, yrittäjä Rina Dhakal ja kaupungin nuorisopalvelujen palvelupäällikkö Noora Herranen kertovat.

Noora Herranen huomauttaa, että vaikka kahvila sijaitsee lasten ja nuorten kulttuurikeskuksessa, niin ateljeekahvila on avoinna kaikille. Tila soveltuu esimerkiksi vanhempien odotuspaikaksi, kun lapset ja nuoret touhuavat muualla ARX-talon suojissa.

Aikuisille löytyy esimerkiksi omat värityskirjat, Rina Dhakal lupaa. Hän sanoo kehittävänsä palvelutarjontaa kokemusten ja asiakaspalautteen pohjalta.

– Taidesynttärit ja erilaiset pajatoiminnat ovat seuraavia askeleita. Minulle on haasteena taiteiden liittäminen arkisiin askareisiin. Se on jokaisella varmasti hyvää stressinhallintaa, kun tekee keskittyneesti vaikka hetken jotain mieluista, Intolasta vahvasti innostunut yrittäjä pohtii.

Noin 90 neliömetrin tila on myös sisustettu persoonallisesti, inspiroivasti ja osin kodinoloisesti, ei suinkaan ”kahvilamaisesti”.

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX tarjoaa Hämeenlinnan alueella kouluille, päiväkodeille, nuorille sekä lapsille perheineen kulttuuri- ja taidesisältöjä. ARX sijaitsee Keinusaaressa Verkatehtaan kulttuuri- ja kongressikeskuksen kupeessa.

Art Café Intola on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 14-20, tiistaisin ja torstaisin 9-14, sunnuntaisin 10-14. Intola on avoinna välillä myös viikonloppuisin, esimerkiksi Arxantai-tapahtumissa sekä sopimuksesta ARX-talossa järjestettävien tapahtumien yhteydessä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset