Kaupunkiuutiset

Artisan laajensi isompiin tiloihin

Vuosi sitten kauppapaikka Tavastilaan perustettu putiikki ja ompelimo Artisan muutti viikonloppuna käytävän toiselle puolelle entistä suurempaan liiketilaan. Yksivuotissynttäreitä ja uutta ilmettä juhlitaan Pimeän kaupan iltana. Artisaniin kuuluvat jalkinemuotoilija Sanna Niskanen, vaatemuotoilija Ulla Heikkilä-Jurvanen, vaatealan artenomi Eini Tuominen, asustemuotoilija Jenni Siltanen sekä modistit Tuulia Lautamaja ja Laura Peltonen.

– Niin työtilat kuin putiikkikin alkoivat käydä vanhassa paikassa ahtaaksi ja oli hienoa, että saimme uudet tilat sydämellisestä kauppakeskuksesta, josta on tullut meille kotipesä, Peltonen tuumaa.

– Savolaisena moottoriturpana sain kasaan tämän porukan, joka on tutustunut toisiinsa erilaisten projektien kautta ja osa tuli mukaan aika nopeallakin rytinällä.

Artisanista saa mittatilaus- ja korjausompelupalveluita.

– Kysyntää on tosi paljon, sillä ammattikunta on eläköitymässä ja meiltäkin on töitä jaettu muualle.

– Ajatuksena oli luoda paikka, josta voi löytää koko asukokonaisuuden hatuista laukkuihin ja koruihin. Korjausompelun ansiosta tuotteilla on myös pitkä elinkaari.

Kuuden yrittäjän joukosta löytyy laajaa osaamista vaatetuksen ja kädentaitojen aloilta.

– Meiltä saa vaatteita myös erityisryhmille, kuten hyvin suurille, pienille ja vaikkapa pyörätuoliasiakkaille, Nieminen kertoo.

– Putiikin tuotteissa kuvastuu eettinen vastuullisuus. Jokaisesta tiedetään, kuka ne on tehnyt ja mistä alkuperäiset materiaalit ovat peräisin. Se on nykypäivänä hyvin tärkeää. Ja tietenkin kierrätämme ahkerasti.

Putiikki ja ompelimo haluaa olla helposti lähestyttävä paikka, johon voi tuoda vaikka kauppareissulla housunpuntit lyhennettäväksi. Artisan on todiste siitä, että pienilläkin yrittäjillä on yhteistyön kautta mahdollisuus pärjätä jättien rinnalla. Yhtenä perusideana yrittäjillä on ollut liiketilan läpinäkyvyys.

– Uskomme, että asiakkaista on mukavaa nähdä, mitä täällä tapahtuu ja miten töitä tehdään, Peltonen sanoo.

– Asiakkailla on myös mahdollisuus vaikuttaa tuotteisiin ja lähes kaikkea on saatavissa heidän haluamillaan toiveväreillä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset