Kaupunkiuutiset

Arto Weckman on alansa osaaja

Hämeenlinnalainen Arto Weckman, 45, on lentopallotilastoinnin ammattilainen, mutta silti hänen osaamistaan ei enää hyödynnetä Hämeenlinnassa. Weckman hoitaa nykyään tilastoinnin tamperelaisen Rantaperkiön Iskun ja LP Kangasalan kotimatseissa.

Pitkän ja laajan lentopallotaustan aina Luolajan Kajastuksen ykkössarjavuosien pelaajana alkaen omaava Weckman ehti myös valmentaa ennen erikoistumistaan tilastointiin.

– Valmennus sitoo liian paljon, mutta tilastointi sopii hyvin yötyöni kanssa. Olen ikäni ollut lentopallon parissa, joten sitä vaan haluaa olla mukana, perustelee Weckman.

Weckman ehti huolehtia jo HPK:ssakin tilastoinnista, mutta näkemyserot seurajohdon kanssa johtivat teiden erkaantumiseen.

– Monet ihmettelevät, miksi olen Tampereen seudun lentiskuvioissa. Jos osaan homman, miksi sitä ei hyödynnetä paikallisesti, Weckman itsekin hieman ihmettelee.

Toista kautta Iskun kuvioissa toimivan Weckmanin oli helppo lähteä Tampereelle, koska hämeenlinnalaiskasvatti Jussi Heino valmentaa joukkuetta.

– Minulla on ollut helppoa, sillä olen saanut työrauhan ja luottamus on ollut sataprosenttista. Minut on otettu hyvin vastaan, Weckman sanoo.

Weckmanin työkenttä laajeni tälle kaudelle, kun hän lähti myös LP Kangasalan tilastomieheksi.

– Tilastointia tehdään etenkin valmentajille. On oltava samat kriteerit valmentajan kanssa. Esimerkiksi hyökkäyssuunnat on tärkeä asia tilastoinnissa.

– Tärkeä asia on myös se, kenelle syötetään ja mihin suuntaan. Syötöllä on iso merkitys etenkin naisten pelissä. Naisten otteluissa syötetään usein ykköspaikalle, koska se on passarille vaikein ja tulee selän takaa, Weckman sanoo.

Weckman kulkee lähes talkookustannuksella läpi talven Tampereelle.

– Tämä on harrastus, joka kustantaa itsensä. Teen tätä rakkaudesta lajiin, Weckman tuumaa.

HPK:n naislentopallo on menestynyt hienosti, mutta toisaalta ehkä enemmänkin olisi voinut odottaa. Ison budjetin joukkueelta tuntuu vaihtuvan lähes kaikki joka vuosi. Näin on etenkin pelaajapuolella. Kovilla resursseilla toiminta on ollut kovin ailahtelevaa. HPK:n naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki on hahmo, joka tehnyt vuosia mallikasta työtä etenkin talouspuolella.

– Ville on värikäs persoona, Weckman toteaa.

– HPK:lle olisi hyödyksi pitkäjänteisempi toiminta pelaajapuolella. Hyvänä asiana on nyt yhteistyö TT-Volleyn kanssa, Weckman sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset