fbpx
Kaupunkiuutiset

Arttu Wiskari Lieson juhannuksessa

Paikallisten kesätapahtumien aateliin kuuluu Liesonmeren juhannus, Lammilla Lieson lavalla, joka kerää yhteen eri sukupolvet, paikalliset sekä mökkivieraat läheltä ja kaukaa. Useita vuosikymmeniä sitten tanssilavakulttuurista ponnistanut ja supisuomalaisia perinteitä korostava tapahtuma nostaa lipun salkoon ja koivut ovien pieliin.

– Olemme saaneet rakennettua tapahtuman ympärille perinteitä. Aikoinaan lapset juoksentelivat lavan reunoilla, kun vanhemmat tanssivat, tuottaja Juha Topinoja kertoo.

–  Nyt samat lapset tulevat omien lapsiensa kanssa juhannusta juhlimaan ja vanhoja muistelemaan. Rennon tunnelman luominen on meille kaikista tärkeintä.

Lieson lavan pitkäikäisyyden takana on myös kyky uudistua.

– Perinteet ovat tärkeitä, mutta niiden ympärille voidaan kehittää myös uusia asioita, jos haluamme pystyä tarjoamaan kaikille jotakin. Kaiken sydän on edelleen vuonna 1948 rakennettu tanssilava, jonka nostalgisessa tunnelmassa saa laittaa jalalla koreasti.

– Ulkolava on ollut mukana muutaman vuoden ja palautteesta päätellen on tullut jäädäkseen. Harvalla tapahtumalla on myöskään mahdollisuutta tarjoilla oman kylän sahtia anniskelualueella.

Tanssilavalla tahdeista huolehtii Topi ja Toivottamat ja ulkolavan päätähti on Arttu Wiskari.

–  Topin bändi on arvokkaasti patinoitunut tanssiyhtye, joka on parhaillaan 40-vuotisjuhlakiertueella.

– Ulkolavalla lauletaan sitten Mökkitietä ja Sirpaa. Ennen Arttua saapuu kovien korvamatojen uusin tulokas, kun MC Mane ja Mansesteri tulevat paikalle Saravon Pekka -biisinsä kanssa.

Lisätietoja kotisivulta liesonjuhannus.com.

Liesonmeren juhannus la 25.6. klo 20.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset