Kaupunkiuutiset

ARX-talolla vietetään Sibeliuksen synttäreitä

Jean Sibeliuksen syntymäpäiväkekkereitä vietetään ARX-talossa lauantaina yhdessä tonttuillen joulutunnelmissa. Ohjelmassa on nukketeatteria, musiikkia, temppuilua, työpajoja ja jouluherkkuja.

Arxilaisten esiintyjävieraana on kiertävä Nukketeatteri Annos, jonka esityksissä korostuvat visuaalisuus ja miiminen liikeilmaisu. Teatteriryhmän esiintyjät Oswald Basten ja Anna Louhelainen ovat valmistuneet nukketeatteritaiteilijoiksi Turun taideakatemiasta vuonna 2005. Lisäoppia on hankittu myöhemmin Espanjasta Eric de Bontin -klovnikoulusta, jossa ryhmän jäsenet opiskelivat syksyllä 2012. Annoksen Maiskis & Loiskis -nukketeatteriesitykset nähdään Miniteatterissa klo 11 ja 13. Esityksen kesto on noin puoli tuntia ja suositusikä on yli 3-vuotiaille. Aurinko paistaa, ruoho vihertää – ja pingviini polskii jättimäisessä teekupissa.

Klovnin teekutsuille aika rientää ja vuodenajat vaihtuvat huimaa vauhtia. Leikkisä esitys kertoo muutoksiin sopeutumisesta, ja ylistää kykyä nauttia elämän pienistä iloista – kuten kupillisesta teetä. Näytelmän erikoisuutena ovat eri puolilta lavasteista ilmestyvät veijarimaiset pingviininuket, klovnin ja teen ystävät.

Esitys hyödyntää klovnerian ja nukketeatterin ilmaisukeinoja. Tarina kerrotaan lähes sanattomasti liikkeen ja musiikin avulla. Saisiko siis olla suloisen hilpeä siemaus klovniteetä? Kumpaankin esitykseen mahtuu 70 katsojaa, ei ennakkovarauksia.

Iina Sihvonen laulaa, laulattaa ja soittaa musiikkituokioissa, jotka on suunniteltu 0–3-vuotiaille vanhempineen. Perheen pienimmät ovat tervetulleita joululaulutuokioihin klo 11 ja 13. Ohjelmassa on tuttuja lauluja ja leikkejä sekä tietysti joululauluja.

Pikkutonttujen musiikkirata kutsuu lapsia letkeään joulumeininkiin. Luvassa on vauhtia, temppuilua ja takuuvarmasti punaiset posket. Työpajoissa ihmetellään mustaa joulua ja tehdään nuottipaperisydämiä.

Kätkö-näyttely on vauvojen ja taaperoiden oma näyttely Galleria ARXissa, ja Maja-Minimuu -elämystila kutsuu rakentelemaan majoja sekä kurkistamaan pimeyteen. Art Café Intolassa nautitaan jouluisia herkkuja. Pukeudu tontuksi tai vanhanajan asuun! Ohjelmasisältö on maksuton.

Sibeliuksen Joulu-ARXantai la 9.12. klo 10-14 ARX-talossa

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset