Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Arx-talo tyhjenee vuoden vaihteessa - Toimijat hajaantuvat eri puolille kaupunkia

Aimokoulu siirtyy Ahvenistolle, jonne saadaan terveet tilat noin 500 lapselle ja nuorelle.
Lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri (vas.), Hippaloiden tuottaja Riikka-Leena Puistola, Aimokoulun rehtori Pekka Lehtimäki ja kulttuurituottaja Annastiina Papinaho kertovat, että ennen muuttoa Arx-talossa vietetään Purkutaideviikkoa marraskuun loppupuolella. Kuva: Esko Tuovinen
Lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri (vas.), Hippaloiden tuottaja Riikka-Leena Puistola, Aimokoulun rehtori Pekka Lehtimäki ja kulttuurituottaja Annastiina Papinaho kertovat, että ennen muuttoa Arx-talossa vietetään Purkutaideviikkoa marraskuun loppupuolella. Kuva: Esko Tuovinen

Verkatehtaan Arx-talon eli lasten ja nuorten kultuuripalveluiden keskittymän kaikki toiminnot siirtyvät muualle vuoden vaihteessa.

Talo tyhjennetään remontin takia, ja toimijat sijoittuvat eri puolille kaupunkia. Isoin ruljanssi on noin 500 oppilaan Aimokoulun muutto. Aimokoulu eli lasten ja nuorten kuvataidekoulu siirtyy väistötiloihin Ahveniston koululle.

– Ahvenistolla on tehty altistumisolosuhteiden arviointi. Sen perusteella on varmistuttu, että meille on tarjolla siellä tarpeeksi isot tilat, jotka ovat turvalliset ja terveet, sanoo Aimokoulun rehtori Pekka Lehtimäki.

Osa Ahveniston entisen yläkoulun tiloista on käyttökiellossa, mutta ne rajataan Aimokoulun käyttöön tulevista tiloista kiinteillä väliseinillä.

Aimokoulu muuttaa jo ennen joulua

Aimokoulun muutto uusiin tiloihin alkaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Siksi koulun syyslukukausi päättyy viikkoa aiemmin kuin yleensä eli heti joulukuun alkupuolella.

Arx-talon lastenkulttuurikeskus pysyy Verkatehtaalla, mutta siirtyy Viipurintien puolelle yritysyhteisö Crazy Townilta vapautuviin tiloihin. Miniteatterin uusi tukikohta on teatteri Verstas.

Lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri kertoo, että lastenkulttuurikeskus haluttiin pitää Verkatehtaan alueella muun muassa lastenkulttuurifestivaali Hippaloiden takia.

– Hippaloiden käytöstä poistuu useita keskeisiä tiloja, kuten Keinusali, galleria ja Miniteatterin tilat. Ensi kesäksi on koottava uudenlainen palapeli, sanoo Hippaloiden tuottaja Riikka-Leena Puistola.

Crazy Townin tilat ovat selvästi pienemmät kuin keskuksen nykyiset tilat. Esimerkiksi erillistä galleriatilaa ei uuteen paikkaan välttämättä saada ollenkaan.

Arx-talon muistoja kerätään talteen

Arx-talon remontin on arvioitu kestävän kolme vuotta. Remontin jälkeen tiloihin muuttaa Lyseon koulu.

Sen jälkeen myös Aimokoulun on määrä palata takaisin Verkatehtaalle. Arxin kulttuuripalvelut ja Aimokoulu saavat todennäköisesti uudet tilat Opistotalosta Verkatehtaan sisäpihan puolelta.

Arx-talon väki haluaa kerätä talteen kaupunkilaisten muistoja Aimokoulusta, Miniteatterista ja Arxista. Muistoja ja kuvia voi lähettää Arxin verkkosivujen kautta osoitteesta www.hameenlinna.fi/arx-purkutaideviikko.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset