Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Arx avautuu uusissa tiloissa - Koko perheen avajaistapahtumassa on musiikkia, robotteja ja kierrätyshenkeä

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx avaa ovensa uusissa tiloissa Verkatehtaalla lauantaina 22.2.
Avajaispäivänä uuden Arxin alakerrassa avautuu kierrätyshenkinen näyttely, jossa on nähtävillä muun muassa Jaakko Tornbergin rakentamia ilmeikkäitä robotteja.

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx on muuttanut ja avaa ensi lauantaina ovensa uudessa osoitteessa. Seuraavat kolme vuotta Arxin tukikohtana toimii Viipurintie 4. Arxin löytää siis edelleen Verkatehtaalta.

Perheet ovat tervetulleita nauttimaan iloisesta avajaishumusta, elävästä musiikista ja työpajailusta lauantaina 22.2. Avajaisohjelmaa on niin uuden Arx-talon ensimmäisessä kerroksessa kuin lähiympäristössä, myös ulkosalla.

Musiikkia ja työpajoja

Juhlapäivä käynnistyy kello 10 Hämeenlinnan kaupungin lastenkulttuuripäällikön Minna Haverin avajaispuheella ja virallisella nauhan leikkauksella. Päivän mittaan voi kokeilla vaikkapa karkkipaperiaidan rakennusta, keppihevostelua sekä Lasten synamiitti -työpajaa, jossa luodaan ääniä erilaisilla elektronisilla laitteilla.

Kello 12–12.30 Verkatehtaankujalla raikaa yhteislaulu, kun Sibbe-siskojen Iina ja Dora nousevat lastauslavalle nuottinippuineen. Avajaispäiväksi uuden Arxin edustalle parkkeeraa myös liikkuva bändikämppä, Rytmirekka, jossa pääsee testaamaan soittamista muun muassa rummuilla, kitaralla ja bassolla sekä tekemään omaa musiikkia.

Karkkipapereiden kierrätystä

Avajaispäivänä uuden Arxin alakerrassa starttaa myös kierrätyshenkinen Uusix-näyttely. Näyttely rakentuu kolmen kierrätysmateriaaleja käyttävän kuvataiteilijan teosten ympärille. Virpi Vesanen-Laukkanen on ommellut jättimäisen juhlapuvun karkkipapereista, Jaakko Tornberg puolestaan on rakentanut liudan yksilöllisiä ja ilmeikkäitä pikku robotteja ja Niina Suomiselta nähdään ruokahävikkiä kommentoiva animaatio.

Arx-tiimi on ideoinut näyttelyn hengessä työpajapisteitä, joissa lapset pääsevät luomaan muun muassa karkkipaperiasuja, robotteja ja animaatioita. Lisätietoa näyttelystä: www.hameenlinna.fi/uusix.

ARXin uudet naapurit, Verkatehtaankujalla sijaitsevat Omata ja Raami Daamit tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua toimintaansa lauantaina 22.2. Omatan ovet ovat avoinna kello 10–15 ja tunnelmallisessa taidetilassa toimii myös pieni käsityöbasaari. Raami Daamien pop-up-kahvilassa taas voit nauttia vaikkapa herkulliset mokkapalakahvit. Kahvila palvelee kello 10–14.

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin avajaistapahtuma (Viipurintie 4, Verkatehdas) lauantaina 22.2. kello 10–14. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset