Kaupunkiuutiset

Aseman vieressä järven rannalla

Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoa johtaa nyt juohevan rauhallisesti asioita eteenpäin vievä Sari Myllykangas (sd.). Tuore puheenjohtaja antoi työnäytteensä keskiviikkona, kun Iisakki Kiemunki (sd.) jätti puheenjohtajan tehtävät ja siirtyi rivivaltuutetuksi.

Myllykangas ehtii johtaa valtuustokauden loppuun kesäkuuhun, mutta kukapa tietää jatkopestistä. Ainakin työnäyte oli kiitettävä.

Hämeenlinnan valtuustossa oli jälleen kerran tulevaisuuteen uskova ilmapiiri. Varsinkin Asemanrannan rakentamisen liikkeelle lähteminen tuntui monesta valtuutetusta siltä seuraavalta lähtölaukaukselta kaupungin uuteen nousuun. Niin kulunut sana kuin ”pöhinä” onkin, niin nyt sille oli käyttöä – Asemanrannan suomiin mahdollisuuksiin uskotaan vakaasti, myös muihin liikkeelle lähteviin rakennushankkeisiin.

Vasemmistoliiton Irma Taavela teki muutosehdotuksenkin alueelle tulevista palveluista. Taavelan mielestä niistä pitäisi päättää asianmukaisissa lautakunnissa. Kaavapäätöksen hän halusi myös kirjata, että alueelle täytyy tulla monimuotoista asumista vuokra-asumisesta lähtien. Kolmas pointti oli puurakentamisen mahdollisuus. Äänestyksessä Taavelan esitys kaatui 51–7.

– Toivottavasti tästä kaavasta ei valiteta, niin kuin monesta muusta kaavasta, demarivaltuutettu Aarne Kauranen toivoi hartaasti.

Hämeenlinnan vilkasliikenteisillä pyöräilyreiteillä tavoitellaan jatkossa yksisuuntaisia ajosuuntia. Tämä liittyy osana kaupungin laadittuun pyöräilyn edistämisohjelmaan. Kaupunkilaisten mielestä suurin ongelma on, ettei kaupungin läpi kulje yhtenäistä pyöräilyväylää.

Tulevaisuuden pyöräilyn pääreiteiksi on suunniteltu Hallituskatua ja Kasarmikatua.

Uuden Hämeenlinnan hallintorakenteen mukaan valtuusto lakkautti kaupungin liikelaitokset Linnan Infran, Linnan Lomituspalvelut ja Linnan Tilapalvelut. Uudessa toimintamallissa kaupungilla ei ole enää liikelaitoksia. Liikelaitosten toiminta siirtyy kaupunkirakennelautakunnan alaiseksi.

Valtuutetut, muun muassa Kaija-Leena Savijoki (kok.), Irma Taavela ja Ritva Oinonen harmittelivat kaupungin tapaa tehdä talousarvioita lautakuntien määrärahojen ylityspyyntöjen yhteydessä.

– Tiedetään jo lähtiessään, ettei ihmeisiin pystytä, Savijoki tiivisti.

Ennen virallista kokousta nähtiin poikkeava tilanne, kun vihreiden valtuutettu Martti Töttölä kävi valtuuston edessä pyytämässä anteeksi edellisessä kokouksessa esittämiään arvioita kaupungin virkamiehistä. Tilaajajohtaja Markku Rimpelään ja hänen tiimiinsä kohdistunut arvostelu oli Töttälän jälkikäteisen arvion mukaan asiatonta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

21.9.2020