fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Asemanseudun pysäköinnin hintoja ruuvattiin alemmas – Hiekkaparkin kuukausihinta laski 15 euroa, Pöölin vuorokausi 2 euroa

Rataparkin eli tuttavallisemmin hiekkaparkin kuukausihintaa lasketaan 15 eurolla huhtikuun alusta. Pöölin vuorokausitaksaa pudotettiin kaksi euroa. Kuva: AP Sarjanto
Rataparkin eli tuttavallisemmin hiekkaparkin kuukausihintaa lasketaan 15 eurolla huhtikuun alusta. Pöölin vuorokausitaksaa pudotettiin kaksi euroa. Kuva: AP Sarjanto

Kaupungin omistama Hämeenlinnan Pysäköinti Oy tiedotti torstaina laskevansa pysäköintihintoja Rautatieaseman seudulla.

Viipurintien eteläpuolella, Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varressa olevan Rataparkin hintoja tiputetaan huhtikuun alusta lähtien.

Kuukauden pysäköinnin (30 päivää) hinta laskee 45 eurosta 30 euroon eli parkkeeraus maksaa jatkossa yhden euron päivässä.

– Asemanseudun hinnoittelu on herättänyt paljon keskustelua ja etenkin pendelöijät ovat vaatineet rautatieasemalle kohtuuhintaista pysäköintiä. Nyt Rataparkin hinnoittelua päätettiin kaupungin pysäköintityöryhmässä laskea kolmanneksella, pysäköintiyhtiön toimitusjohtaja Ari Mielty kertoo.

Myös Rataparkin päivä- ja viikkohintoja alennetaan. Kuukausi-, viikko- ja päiväpysäköintiä alueella voi ostaa automaatista tai mobiilisovelluksista. Hiekkakentällä oleva Rataparkki on käytettävissä toistaiseksi, mutta pysyvä ratkaisu se ei ole. Alue on VR:n omistama toimistotalotontti.

Sopimuksia Pöölissä

Asemanrannan Pysäköintilaitos Pööli on runsaasta keskustelusta huolimatta otettu yhtiön mukaan pendelöijien osalta kohtuullisen hyvin vastaan.

Koronan vaikutuksesta huolimatta Pöölissä on nyt noin 60 kuukausi- tai vuosisopimusta pendelöijillä.

Myös Pöölin vuorokauden pysäköinnin hintaa pudotetaan huhtikuun alusta 12 eurosta 10 euroon.

Yhtiö on tarjonnut aikaisemminkin kaikkiin pysäköintilaitoksiinsa Open-korttia. Kortin voi ostaa tai tilata Hämeenlinnan Pysäköinnin toimistolta.

Open-kortti maksaa 75 euroa ja sillä saa sadalla eurolla pysäköintiä Hämeenlinnan pysäköintilaitoksissa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset