fbpx
Kaupunkiuutiset

Asemanseudun pysäköintiin luvassa helpotusta

Hämeenlinnan kaupunki löysi korvaavaa parkkitilaa asemanseudun pysäköintiin. Kaupunki on tekemässä sopimuksen Keinusaareen Viipurintien sillan eteläpuolella sijaitsevan, VR-Yhtymän omistaman alueen vuokraamisesta kaupungin käyttöön. Kyseiselle vuokra-alueelle rakennetaan mahdollisimman pian 250 pysäköintipaikkaa.

– VR:n kanssa ei ole vielä allekirjoitettu vuokrasopimusta, mutta saimme luvan julkistaa asian, kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri kommentoi keskiviikkona.

Alueelle on tarkoitus rakentaa pysäköintialue. Työmaan aloittaminen vaatii kuitenkin ensin vuokrasopimuksen allekirjoittamista ennen kuin työt voidaan aloittaa.

– Alueelle tehdään parhaillaan liikenteenohjaussuunnitelmaa ja työmaa-alue vaatii puiden raivausta. Tavoitetila on, että pysäköinti olisi mahdollista jo ehkä kuukauden päästä, Majuri sanoo.

Asemanrannan asemakaava-alueen rakentamisen käynnistyttyä huoli rautatieaseman liityntäpysäköinnistä on realisoitunut. Alueen maksuttomat ajoneuvojen liityntäpysäköintipaikat ovat olleet jo vuosia 100-prosenttisesti käytössä.

Kun katujen rakentaminen vuoden 2018 aikana etenee ja asemakaavan mukainen pysäköintilaitos Varikonniementien varteen lähtee rakenteille, poistuu Saarioisten noin 200 autopaikan pysäköintialue pikkuhiljaa kokonaan käytöstä.

– Ei ole ollut helppoa löytää korvaavaa, yhtä suurta pysäköintialuetta rautatieaseman läheisyydestä.

Uuden pysäköintialueen on tarkoitus palvella erityisesti raidepalveluja tarvitsevia.

– Asemanseudulle tulevan pysäköintilaitoksen rakentumisen yhteydessä tulee pohdittavaksi pysäköinnin hinnoittelu laitoksessa. Siitä ei ole vielä poliittista päätöstä. Toivotaan, että asiasta saadaan nopeasti päätös. Se on kuitenkin selvää, että ilmaista pysäköintiä ei ole, rakentamisesta ja kunnossapidosta koituu aina kustannuksia.

Varikonniementien päähän on parhaillaan rakenteilla myöhemmin asuinkorttelien käyttöön jäävä pysäköintialue, jonne mahtuu töiden valmistuttua noin 50 ajoneuvoa pysäköimään.

Rautatieaseman liityntäpysäköintijärjestelyistä alueen rakentamisen aikana tiedotetaan Hämeenlinnan mm. kaupungin internet-sivuilla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset