Kaupunkiuutiset

Asia painaa sijaintia enemmän

Tappiota kunnalle tuottava Tervakosken Seuratalo on kärsinyt viime vuosina hiljaiselosta, vaikka tiloilla on käyttöä.

Säännöllisiä vuokraajia ovat mies- ja naiskuorot, Napialan työväennäyttelijät, Tervakosken eläkkeensaajat ja ala-aste.

– Talo on tuottanut parhaimmillaan 13 000 euroa vuodessa, mutta kustannukset olivat 80 000 euron paikkeilla viime vuonna, Janakkalan kunnan kulttuurisihteeri Piia Lievetmursu kertoo.

Tervakosken Seuratalon käyttöastetta pyritään jatkossa parantamaan nostamalla vuokria 20 prosentilla.

– Sillä hinnalla saamme katettua talon ulkopuolisen markkinoijan provision.

Tervakosken naiskuoron puheenjohtaja Laura Kääpä pitää uutta markkinoijaa pelkästään positiivisena asiana.

– Siitä on etua koko Tervakoskelle, jos paikkaa saadaan elävöitettyä erilaisilla tapahtumilla, vuokrankorotuksesta huolimatta. Todennäköisesti myös jäsenmaksuja korotetaan, mutta kohtuudella.

Valmis joustamaan

Hämeenlinnalainen Viihdemoguli ryhtyy pyörittämään Seuratalon vuokraus- ja markkinointitoimintaa vuoden 2015 alusta lähtien.

Viihdemogulin toimitusjohtaja Jari Hämäläinen kehuu Seuratalon olevan mahtava paikka erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Isänpäivänä talolla polkaistaan käyntiin koko perheen konsertti.

– Talon 500-paikkainen juhlasali on sopiva esimerkiksi konsertti- ja messukäyttöön. Elokuvateatterista (250 paikkaa) taas saa muovattua tilan niin seminaareihin kuin klubitoimintaan.

Tervakosken elokuvien yrittäjä Terhi Saviniemi kertoo olevansa valmis joustamaan tilakäytön suhteen siinä missä muutkin käyttäjät.

– Teatterin muu käyttö ei häiritse meidän näytöksiämme, ja asioista voidaan aina sopia.

Yhtenä seuratalon säästötoimenpiteenä kunnassa on esitetty myös ajatus elokuvien esittämistoiminnan kilpailuttamisesta.

– Asiasta ei ole toistaiseksi neuvoteltu. En tiedä, mitkä ovat ne kunnan asettamat edellytykset tai vaatimukset, mitä meiltä odotetaan kilpailuttamisen tai sen jättämisen suhteen, Saviniemi sanoo.

Lievetmursun mukaan neuvottelut käydään tämän syksyn aikana.

Aktiivisuutta vaaditaan

Jari Hämäläinen kiinnostui Seuratalosta luettuaan sen tilanteesta lehdestä, ja päätti ottaa yhteyttä Janakkalan kuntaan. Tuloksena syntyi kaksivuotinen sopimus.

– Aion rummuttaa Seurataloa myös muille tapahtumajärjestäjille, tarjota tiloja yksityistilaisuuksia järjestäville sekä tuottaa itse tapahtumia.

Hämäläinen ehti jo lokakuussa koeponnistaa seuratalon vetovoiman järjestämällä Hämeen taikaviikkoon liittyneen taikashow´n elokuvateatterin tiloissa.

– Katsojia olisi mahtunut enemmänkin. Ensi vuonna vaaditaan aktiivisuutta myös tervakoskelaisilta. Varmin tapa tappaa palvelut on jättää ne käyttämättä.

Hän myöntää talon sijainnin olevan haasteellinen ulkopaikkakuntalaisia ajatellen.

– Mielestäni puntarissa painaa enemmän kuitenkin asia kuin sijainti, Hämäläinen huomauttaa.

Koko seuratalo on vuokrattu ensi kesäksi design- ja antiikkitapahtumia järjestävälle My Generationille, jota johtaa hausjärveläinen Mikko Aalto.

Hämäläisen tehtävänä on täyttää Seuratalon kevät ja syksy muilla tapahtumilla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset