Kaupunkiuutiset

Asiakkaat voivat esittää palkittavia käytäntöjä

Kanta-Hämeen keskussairaalassa pari vuotta sitten käynnistynyt Potilas ensin -koulutus on tuottanut jo uusia käytäntöjä. Vuosi sitten ensimmäiset palvelujen kehittäjät palkittiin sairaalan sisäisellä valinnalla. Tammikuun aikana kysytään myös asiakkaiden ja heidän omaistensa mielipidettä siitä, mitkä palvelut ovat erityisesti tyydyttäneet palveluiden käyttäjiä.

– Haluamme ehdotuksia sellaisista palveluista tai käytännöistä, joiden kohdalla asiakas on positiivisesti yllättynyt. Ehdottaa voi yksittäistä henkilöä tai kokonaista osastoa palkinnon saajaksi omien kokemustensa pohjalta, keskussairaalan hallintoylihoitaja Kirsi Leino kertoo.

Samanlaisia esityksiä palkittavista kohteista haetaan myös henkilökunnalta.

– Palkittavien määrää ei ole rajattu, heitä voi periaatteessa olla useitakin.

Potilas ensin -ajattelussa Kanta-Hämeen keskussairaala kehittää palvelukokonaisuuksia lääketieteellisen hoidon rinnalla.

– Kokonaisuuteen liittyy esimerkiksi se, että asiakas voi pysäköidä autonsa sairaalan parkkipaikalle, hän löytää hoitopaikkansa vaivattomasti, hänet otetaan vastaan kohteliaasti ja asianmukaisesti. Palvelukokonaisuuteen voimme vaikuttaa hyvin monella tavalla, vaikka itse hoito on aina se tärkein asia, Kirsi Leino toteaa.

Potilas ensin -projekti on jo tuottanut muun muassa käytännön, jossa osastoilla ei ole enää määrättyjä vierailuaikoja, vaan omaiset voivat tulla tilanteen niin salliessa milloin tahansa.

– Sairaalat kilpailevat asiakkaista nykyisin aivan samalla tavalla kuin muillakin aloilla. Sen vuoksi haluamme olla palvelukokonaisuuden laadussa kärkitasoa. Pelkkä korkea lääketieteellinen osaamistaso ei välttämättä riitä. Tilanne muuttuu edelleen sote-ratkaisun toteutuessa, Kirsi Leino selvittää.

Tarkastelukulman täytyy Leinon mukaan olla aina sellaisen, että jokaista asiaa katsotaan ensin potilaan näkökulmasta.

– Aina on kysyttävä, mitä päätös merkitsee potilaalle nyt ja tulevaisuudessa.

Kirjallisia ehdotuksia voi jättää tästä viikosta alkaen sairaalan pääaulassa sijaitseviin äänestyslaatikoihin, joiden vierestä löytyvät myös ehdotuskupongit. Ehdotuksia palkittavista voi esittää myös sähköpostitse: kirjaamo@khshp.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset