Kaupunkiuutiset

Askartele joulukortti!

Hämeenlinnalainen Britt Langrev ideoi valtakunnallisen joulukorttikeräyksen hämeenlinnalaisten yksinäisten vanhusten, pitkäaikaissairaiden, laitospotilaiden, varattomien ja syrjäytyneiden ilahduttamiseksi. ”Ihanat ilahduttajat” -ryhmä perustettiin alkujaan Facebookiin.

Keräykseen on lähetetty ympäri valtakunnan jo liki 200 itse valmistettua joulukorttia toimitettavaksi edelleen hämeenlinnalaisvanhuksille. Hyvää mieltä tuottavaan keräykseen jo tässä vaiheessa osallistuneet ovat selvästi paneutuneet työhönsä, siksi hienoja ratkaisuja on jo nähtävissä.

Yhteistyökumppanina on vapaaehtoistoiminnan keskus Pysäkki, jonka kautta kortit jaetaan eteenpäin ennen joulua.

– Ideana on, että kortit valmistetaan käsin ja niihin kirjoitetaan omakätisesti joulutervehdys. Keräykseen voi osallistua kuka tahansa, ja ne tulevatkin eri puolilta Suomea. Mukana on jo nyt paikallisia kortintekijöitä, vaikka tekijöitä on haastettu vain Facebook-ryhmän kautta, Britt Langrev kertoo.

– Tempaus on ensimmäinen laatuaan Hämeenlinnassa ja toivottavasti siitä tulee traditio, Langrev toivoo.

Pysäkin vapaaehtoistoiminta tavoittaa lukemattoman määrän vanhuksia, joilla ei ole juurikaan omais- tai ystäväkontakteja.

– Omalla nimellä tullut joulukortti on monelle valtavan iso asia. Pieni askartelu saa varmasti lämpimän vastaanoton, toiminnanohjaaja Leena Mikola Pysäkiltä vakuuttaa.

Itse valmistettuja joulukortteja edelleen yksinäisille toimitettavaksi voi lähettää tai viedä Kumppanuustalolle, Kirjastokatu 1, joulukuun 15. päivään saakka.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset