fbpx
Kaupunkiuutiset

Asko Ylöstalo kehittää Witsiälää

Hauholainen Asko Ylöstalo jäi pikkupoikana monta kertaa Witsiälän tanssilavan aidan ulkopuolelle, kun ikä eivätkä aina rahatkaan riittäneet sisäänpääsyyn. Tänä keväänä Ylöstalo päätti, että hänellä on vapaa pääsy Witsiälään.

– Kun Sivenin Leena yhtenä päivänä soitti ja kysyi ostanko Witsiälän lavan sanoin, että ostan. Siitä tämä sitten alkoi, vaikka kokemus tanssilavan pyörittämisestä tulosmielessä oli aika olematon. Lämpöpumpuista tiedän huomattavasti enemmän, naurahtaa Ylöstalo.

Ylöstalot ehtivät järjestää kotitilansa navetan ylisillä Hauhon Tuittulassa rock-parvea jo useita vuosia.

– Olihan se kivaa, mutta tanssien järjestämisestä ei saanut kuin hyvän mielen. Työtä oli paljon, mutta euroja ei käytännössä kassaan kilahtanut. Katsoimme, että sen tilatanssien aika olisi nyt ohitse.

Ylöstalo osti lavan liiketoiminnon ja vuokrasi lavan Witsiälän VPK:lta. Ylöstalo haluaa kehittää Witsiälästä monipuolisen paikan, jossa kesän mittaan soivat hyvinkin erilaiset musiikkisuunnat punkista humppaan.

Nostalgiaa ja tilaa riittää

– Witsiälän lavassa on nostalgiaa, ympäristö on hieno ja rantaan pääsee veneellä. Witsiälä-salissa voisi järjestää aika isojakin pitoja, salia vuokrataankin juhlien pitoon, jonne mahtuu 200 henkeä..

Kesän aikana Ylöstalo pitää Witsiälässä 22 tanssit, kun niitä on viime vuosina järjestetty noin kymmenet.

– Ulkotilat mukaan lukien alueelle mahtuu 1400 henkeä. Olen suunnitellut tukkilaiskisoja ja maatalousnäyttelynkin voisi järjestää. Entisajan maatalouskoneet eivät varmaan ole tuttuja kovin monelle nykyihmiselle. Rompetorinkin pidämme, samoin antiikki- ja keräilymarkkina. Näitä tiedossa tulevaisuudessa. Tanssit jatkuvat syyskuun puoliväliin saakka.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset