Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Atte Peltola uusi voittonsa

Tietovisaan osallistui tällä kertaa 28 innokasta urheilun seuraajaa.

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten yhdestoista urheilutietäjä-visa kertoi jälleen sen, että seutukunnalta löytyy tukku todellisia urheilutietäjiä. Hattulalainen Atte Peltola uusi vuoden takaisen voittonsa niukasti ennen jo aikaisempina vuosina kaksi voittoa hankkinutta Eetu Lehtistä.

Atte Peltola sai voitostaan kiertopalkinnon jälleen vuodeksi haltuunsa ja päälle 300 euron lahjakortin Hämeenlinnan Intersportiin.

Kiertopalkintoon on nyt kaksi kiinnitystä Atte Peltolalla, Eetu Lehtisellä, Timo Piilosella ja Rauno Saarisella.

– Kiertopalkinto ei mene jako vielä ensi keväänä, lupasivat kanssakilpailijat petrata tasoaan seuraavan vuoden aikana.

Kaupunkiuutisten perinteisessä tietovisassa oli tällä kertaa ennätykselliset 28 osallistujaa.

Hämeenlinnalaisen Pasi Honkasen laatimasta 20: kysymyspatterista voi haalia yhteensä 26 pistettä. Atte Peltola sai kasaan 21 pistettä, Eetu Lehtinen 20,5 pistettä. Eroa siis vaivaiset puoli pistettä. Kolmannen sijan jakoivat Aten veli Vesa Peltola ja Jurkka Sipilä 19 pisteellään.

Tietovisan hankalimpia kysymyksiä olivat numerot 10, 12, 13, 18, 19 ja 20. Tälläkin kertaa jokaiseen kysymykseen saatiin oikea vastaus, mutta kenellekään ei siis ollut niitä yhdessä vastauspaperissa. Joukossa oli pari ”kompaa”, joissa kokeneetkin ieman haksahtivat.

Jokainen lukija voi kokeilla omaa ja kaveripiirin tietotasoa sivun alalaidassa olevilla kysymyksillä.

– Työpaikalta ja kahviporukoista ”löytyy” aina parempi tietäjä. Jotta todellisuus selviää, kannattaa tulla paikan päälle eikä turhaan rehvastella, visaan osallistuneet naureskelivat jälkiviisaiden perään.

Tämän vuoden urheilutietämystä mittaavia kysymyksiä kiiteltiin mielenkiintoisiksi ja riittävän paikallisiksi. Paikallisuus on aina ollut olennainen osa Kaupunkiuutisten tietovisaa.

– Kysymysten laatija oli rakentanut nyt mielenkiintoisen kokonaisuuden. Tällaisia kokonaisuuksia näissä visoissa kaivataan. Kysymykset seulovat varmasti oikean voittajan, kaksinkertaisen voittajat Eetu Lehtinen ja Timo Piilonen

Atte Peltola on osallistunut useana vuonna ja voittanut siis kerran aikaisemmin ja ollut kerran toisena.

– Nyt itseäni jäivät hieman harmittamaan omien mielilajien kysymysten osittainen hassaaminen, vaikka periaatteessa ne ”tiesin”. Pohdin vain vähän väärään suuntaan, Peltola selvitti jääkiekkoon ja jalkapalloon liittyvienvastausten pientä epäonnistumista.

Liverpoolin/West Bromwichin Daniel Sturridgeä koskeva kysymys korpesi Peltola eniten.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020