fbpx
Kaupunkiuutiset

Aulangolla majoitutaan ja kylvetään nyt Scandicissa

Noin viisitoista vuotta sitten Hämeenlinnassa kiivailtiin Aulangon kylpylän ja areenan rakentamisesta. Pilataanko maisema, löytyykö kävijöitä, kuka maksaa? Käytiinpä kiistojen takia oikeuttakin.

12 vuoden käyttökokemusten perusteella silmä on tottunut ja kävijöitä riittänyt. Kylpylä- ja areenapäällikkö Jani Rantanen lukee tilastoista, että tähän mennessä talossa on vieraillut 1 750 000 asiakasta. Todellisuudessa kävijöitä on vielä enemmän, sillä Aulanko areenan kävijöitä ei ole tilastoitu.

Tällä viikolla tapahtui Aulanko-kokonaisuudessa iso muutos kun Cumulus Resort Aulanko brändättiin uudelleen Scandic Aulangoksi. Keskustan Cumulus City muuttuu Scandiciksi puolestaan 1.5.

Scandic on pörssilistattu ruotsalainen yritys, jolla on lähes 300 hotellia. Scandic työllistää noin 16 000 työntekijää. Scandicin hotellit ovat Pohjoismaissa, Saksassa ja Puolassa.

– Aulanko on nyt periaatteessa Scandicin ensimmäinen kylpylähotelli. Muutos menee varmasti sutjakkaasti, vaikka pienen siirtymäkauden tällaiset ratkaisut aina vaativat. Asiakkailta toivon kärsivällisyyttä, jos eteen tulee ongelmia, Jani Rantanen toivoo.

Asiakkaan suuntaan ehkä näkyvin muutos on se, että Scandicilla ei ainakaan vielä ole kylpylöille tarkoitettuja kanta-asiakaskortteja.

– Kylpylän puolella ratkaisimme asian niin, että jatkossa listahintana on entinen bonushinta, joten korotuksia ei ainakaan siltä osin ole hintoihin luvassa.

Jani Rantanen sanoo esteettömyyden edelleen lisääntyvän kaikessa liikkumisessa, myös kierrätysnäkökulma korostuu uuden isännän toimintamallissa.

Kylpylän ja areenan toiminnot ovat kehittyneet ajan myötä. Etenkin Aulanko Areenan käyttö on vilkastunut ja monipuolistunut kun se siirtyi pari vuotta sitten vuokralaiselta Aulangon omaan käyttöön.

– Paljon on ehtinyt vuosien varrella tapahtua, onneksi pääsääntöisesti vain hyvää. Itse olen viihtynyt hyvässä tiimissä todella hyvin, alusta saakka kylpylätoimintaa johtanut Rantanen toteaa.

Nyt toiminta selvästi kasvaa tapahtumapuolella, Rantanen viittaa areenan lisääntyneisiin tilauksiin ja konsertteihin.

– Olemme onnistuneet saamaan nimekkäitä artisteja ja bändejä. Valtakunnan kärkiesiintyjiä tulee myös ensi syyskaudella, Rantanen lupaa.

Kylpyläkävijöistä noin puolet on hotelliasiakkaita, toinen puolikas kylpylän kertakävijöitä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset