fbpx
Kaupunkiuutiset

Aulangolla vietetään Luonnon päivää

Lauantaina 17.6. vietetään valtakunnallista Suomen kesäluonnon päivää ympäri maan, ja myös Hämeenlinnan Aulangolla tapahtuu. Yleisön toiveesta Aulangon näkötorni on avoinna läpi yön. Tuolloin on tilaisuus tulla kuvaamaan tornista auringon laskua ja nousua. Vauhdikkaampaa menoa on luvassa Sunset Sup -lautailussa. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden Luonnon päiviä.

Näkötornin juurella sijaitseva Tornikahvila on avoinna illalla niin pitkään, kunnes aurinko laskee ja avautuu taas auringon noustessa, joten hiukopaloja on tarjolla lähes läpi yön.

Karhuluolassa voi kokea rentouttavan sointukylvyn, joka toteutetaan tiibetiläisillä äänimaljoilla ja rummuilla. Sointukylpy kestää noin 30 min, ja alkaa klo 19.30.

Tarjolla on myös Sunset Sup, eli leppoisaa suppailua Aulangonjärveltä käsin. Suppailu starttaa Aulangon Ulkoilumajan rannasta klo 21. Järjestäjältä voi vuokrata sup-laudan välineineen 20 eurolla. Retkelle pääsee mukaan myös omalla laudalla ilmaiseksi. Aiempaa suppailukokemusta ei tarvita, mutta uimataito vaaditaan. Retkelle on ennakkoilmoittautuminen ja retki toteutuu, mikäli on vähintään 5 ilmoittautunutta.

Tapahtuman järjestää Metsähallituksen Luontopalvelut yhteistyökumppaneineen.

Luonnon päivä Aulangolla 17.–18.6. klo 19–04.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset