Kaupunkiuutiset

Aulangon Rauha syntyy

Hämeenlinnan Aulangon kehittämisestä on allekirjoitettu pitkäaikainen, 10+20 -vuotinen sopimus. Majoituspalveluja tarjoava Evon Luonto Oy ja Linnan Kiinteistökehitys  Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka pohjalta Aulangonjärven rannalla olevia nykyisiä Aulangon Heikkilän kiinteistöjä aletaan saneeraamaan. Saneeraustoimenpiteiden lisäksi alueelle rakennetaan 2–-3 uutta monitoimihuvilaa. Saneeraustyöt ja uusien monitoimihuviloiden rakentaminen aloitetaan heti, kun asianmukaiset rakennusluvat on saatu. Yrittäjä Kaj Järvisen mukaan toivottavasti jo helmikuussa.

– Evon Luonto on vasta vajaa neljä vuotta vanha yritys, mutta onnistumiset erityisesti Hämeenlinnan Evolla sekä Lopella ovat antaneet uskoa ja riskinottokykyä laajentumiseen. Yrittäminen on kannattanut, iloitsee Evon Luonnon yrittäjä Kaj Järvinen.

– Aulankoa tulee vahvasti kehittää, ja onhan sitä kaiken aikaa tehtykin, toimitusjohtaja Mervi Käki Linnan Kehityksestä toteaa. Hänen mukaansa neuvottelut Aulangon kartanon jatkosta ovat meneillään useammankin toimijan kanssa. Niistä neuvotteluista on luvassa ratkaisu ehkä keväällä.

Kaj Järvinenkin sanoo olevan Kartanon alueesta kiinnostunut, mutta laitetaan Heikkilän alue uuteen uskoon.

– On tullut kylpylä, Everstin kenttä, ratsastusmaneesi, mutta tämä on ensimmäinen uusinvestointi majoituspuoleen pitkään aikaan. Tämä antaa pontta myös Katajistonrannan kehittämisille. Ilolla otan vastaan myös monipuolisen kohderyhmän ja ennen kaikkea ympärivuotisuuden, Mervi Käki mainitsee.

Naapurissa olevan Aulangon luonnonsuojelualueen omistava Metsähallitus toivottaa menestystä Evon Luonnon uudelle avaukselle. Evon Luonto on Metsähallituksen pitkäaikainen ja tärkeä yhteistyöyrittäjä Aulangolla ja Evolla.

– On hienoa, että luontomatkailua kehitetään näillä ainutlaatuisilla luontokohteilla. Pyrimme osaltamme edistämään kestävän luontomatkailun mahdollisuuksia hoitamillamme alueilla. Hyvä yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin kanssa on ollut myös erittäin tärkeässä roolissa. Jatketaan samaan malliin, puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksen luontopalveluista toivoo.

Aulangon Rauha -nimisen konseptin myötä Aulangonjärven rannoille syntyy 50–70 uutta vuodepaikkaa, joilla tavoitellaan mukavuutta ja rauhallisuutta arvostavia asiakkaita. Kaikki tilat sekä oheispalvelut suunnitellaan ja rakennetaan ympärivuotisiksi palvelemaan erilaisia asiakasryhmiä vaativista kansainvälisistä yritysasiakkaista tavallisiin lomalaisiin.

Kaj Järvisen mukaan Aulangon Rauha ei nimensä mukaisesti tavoittele massoja, vaan erityisesti  10–100 hengen ryhmiä, jotka hakevat rauhallista ja luonnonläheistä ympäristöä yhteisiin kokoontumisiin, kokouksiin, virkistymiseen ja lomailuun.

Myös aktiivisuus Hämeenlinnan tapahtumatarjonnassa antaa uusia rakennuspuita Aulangon matkailun tulevaisuuteen. Näiden lisäksi yhteistyö mm. hämeenlinnalaisen Fenix Ohjelmapalveluiden kanssa on osoittanut, että yritysryhmiä pystyy houkuttelemaan, kunhan riittävän tasokas majoitus ja ohjelmapalvelut ovat samassa paketissa.

– Tähän Hämeenlinnan sijainti ja Aulangonjärven luonnonläheinen, mutta samalla myös aktiivinen ympäristö tarjoavat erinomaiset puitteet, Kaj Järvinen toteaa.

Evon Luonto on viimeisen vuoden aikana investoinut vanhojen erähenkisten rakennusten saneerauksiin, hoitanut Aulangon tornikahvilaa sekä vuokrannut Aulangon Puistola -nimistä majoituskohdetta Aulangon puistometsässä. Nyt mittaluokka on aivan toinen, kun yritys investoi Aulangolle sekä vanhan uudistamiseen että uuden rakentamiseen noin 800 000 euroa arviolta seuraavan kolmen vuoden aikana. Järvisen mukaan Aulangon ihanteellinen sijainti on hyödynnettävä, sillä sen kehittämättä jättäminen olisi Hämeenlinnan matkailulle turmiollista.

– Olen entistä vakuuttuneempi, että ympärivuotiselle ja luonnonläheiselle, mutta laadukkaalle majoitustarjonnalle on kysyntää. Juuri tähän Aulangonjärven ympäristö tarjoaa hienon mahdollisuuden.

– Aulangon Rauha sijoittuu Aulangon alueen rauhallisemmalle puolelle, mutta silti Aulangon aktiviteetit ja nähtävyydet ovat ihan lähellä. Uskon investoinnin hyödyttävän kaikkia alueen yrityksiä ja yrittäjiä. Olen tästä mahdollisuudesta huikean innostunut ja toivon, että muutkin innostuvat, kiteyttää Järvinen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020