fbpx
Kaupunkiuutiset

Aulangon Ruusutarha on jo hyvällä nupulla

Siirtolapuutarha Aulangon Ruusutarha on vahvasti nupullaan. Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi alueen vuokrasopimukset maanantaina.

Siirtolapuutarhahanketta vetävän Teijo-Talot Hämeen toimitusjohtaja Olavi Hallikainen sanoo nyt päästävän konkreettisiin tekoihin.

– Rakennushankkeen avautuminen vaatii noin 20 ostajan sitoutumista. Ennakkomerkinnässä heitä on jo enemmänkin, mutta näinä aikoina ei rahoittajakaan päästä liikkeelle ennen kuin paperilla on sitovia sopimuksia, Hallikainen muistuttaa.

Ruusutarhan maa-alue on paloiteltu vuokrasopimuksessa neljään eri lohkoon ja rakennuttajan puolelta samalla neljään eri yhtiöön. Tällä pyritään turvaamaan juuri hankkeen aloitus, kun rakennuttajan ei tarvitse avata kerralla 80 siirtolapuutarhamökin kokonaisuutta.

– Alueen jakaminen tarkoittaa sitä, että kerrallaan voimme avata aina 20 mökin alueen. Ainakin aloitusvaiheessa tämä on tärkeä yksityiskohta, Hallikainen sanoo.

Aulangontien ja Aulangonjärven väliselle alueelle ulkoilumajan tuntumaan sijoittuvalle siirtolapuutarha-alueelle Teijo-Talot on suunnitellut valmiit mökkiratkaisut. Tontin ostajalle tulee samalla kertaa myös mökki. Nykyaikaisen siirtopuutarhan osakkaiksi odotetaan myös muita kuin perinteisiä siirtolapuutarha-asukkaita. Muun muassa Hämeenlinnan golfkentät ovat herättäneet kiinnostusta myös mökkejä kohtaan.

Mökeissä uusi malli

Ruusutarhan alueelle rakennetaan 80 ilmeeltään yhtenäistä 25 m² mökkiä, jotka sijaitsevat 400 m²:n tonteillaan. Jokaisessa mökissä on oma wc ja suihku sekä lattialämmitys ja takka. Mökin korkea vinokatto tarjoaa peräti viiden metrin huonekorkeuden. Jokainen osakas voi valita sisämateriaalit toiveittensa mukaisiksi.

Alueelle tulee yhteinen pysäköintialue, toteilla pysäköinti ei ole sallittua.

Mökit ovat nykyaikainen ja avara tulkinta entisajan siirtolapuutarha-asumisesta.

Mökkiläisten yhteiseen käyttöön rakennetaan tilava sauna rannan läheisyyteen.

Mökin voi ostaa kuka tahansa kotipaikkakunnasta riippumatta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset