fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Aulanko Areena on lyönyt läpi

Kylpylän kyljessä oleva liikuntatila on saanut huippuartistien ja yleisön suosion. Keikkojen jälkeen on järjestetty myös kuljetukset keskustaan.
Scandic Aulangon Jani Rantanen kumppaneineen on saanut konserttiyleisön liikkeelle ja syksyn kalenterissa on jo useita ennakkoon loppuunmyytyjä keikkoja.

Juha Tapio, loppuunmyyty. Lauri Tähkä, loppuunmyyty. Scandic Aulangon Areena on muutamassa vuodessa vakiinnuttanut paikkansa tähtiesiintyjien konserttipaikkana. Alkusoittona oli tatuointitapahtuma vuonna 2014 ja päänavaus tehtiin vuonna 2015, kun lauteille nousivat Poets of the Fall ja Irina.

– Showtekniikan Sami Torvinen ehdotti, että voitaisiin kokeilla, miten keikat toimisivat Areenalla, Scandic Aulangon spa & arena manager Jani Rantanen kertoo.

– Innostuin ideasta ja esittelin sen silloiselle hotellijohtajalle Marco Sylvelinille. Areena ei ollut liikuntatilana kovin monikäyttöinen ja aika tuntui kypsältä viihdepuolen käynnistämiselle. Ajatuksena oli saada hämeenlinnalaiset liikenteeseen.

Rantanen nostaa tärkeiksi osatekijöiksi Areenan onnistumisessa Showtekniikan, turvallisuudesta huolehtivan Local Crewn ja artistien buukkauksessa erityisesti Warner Music Finlandin Olli Vartiaisen.

– Olin Kroatiassa 2016 lomareissulla, kun Olli soitti, että olisi mahdollisuus saada Sepulturan perustajaveljekset Max ja Igor Cavalera heidän ainoalle Suomen keikalleen Areenaan, Rantanen muistelee.

– Ilta myytiin loppuun hyvissä ajoin ja samoin kävi sitten seuraavalle päivälle buukatun Antti Tuiskun kanssa. Silloin alkoi tuntua, että nyt ollaan tultu käännekohtaan. Kun jaksetaan tehdä hommia ja parantaa juttuja, niin sekä artistit että asiakkaat viihtyvät.

Areenan lattialle mahtuu 900 katsojaa. Kuluva syksy on ollut myynniltään tähän asti paras.

– Ei pidä ahnehtia liikaa, Rantanen tuumaa.

– Olen kaavaillut, että vuositasolla olisi sellaiset 30 keikkapäivää. Tänne on saatu väkeä Hämeenlinnan ulkopuoleltakin, mutta toisaalta kesäkuukaudet ovat täynnä festareita ja muita tapahtumia. Tämä on pitkäjänteistä työtä, jossa tulee välillä turpaankin.

Salin täyttymisestä ei Rantasen mukaan koskaan voi olla varma.

– Sehän tästä tekee mielenkiintoista, aina on vähän perhosia vatsassa, eikä hetkeäkään voi ruveta leijumaan. Jos saan 5-6 keikkaa ennakkoon myttyä vuodessa, olen todella tyytyväinen.

– Ikärajattomat keikat eivät ole olleet taloudellisesti kannattavia, vaikka meillä on ollut esimerkiksi Eveliina ja Hevisaurukset, mutta kyllä niitäkin jatkossa tullaan kokeilemaan.

Jotkut kokevat, että Aulanko on syrjässä ja sieltä on vaikea päästä keikan jälkeen kaupunkiin. Ongelma on ratkaistu yhteistyönä toteutetuilla kuljetuksilla.

– Täälläkin pääsee jatkoille tietysti yökerho Hugoon, mutta eihän sinne kaikkia saada mahtumaan, Rantanen sanoo.

– Bar Tason ja Bar Skogsterin linja-autot tulevat Areenan eteen ja ajavat muutaman rundin keskustaan. Tason bussi on maksuton ja Skogsterin bussin 10 euron hinta sisältää pääsylipun, jolla pääsee jonon ohi ravintolaan.

Tulevat keikat

la 27.10. Juha Tapio (loppuunmyyty)

pe 2.11. Children of Bodom & Lost Society

la 3.11. Turmion Kätilöt + Sepi Kumpulainen

la 10.11. Popeda

la 17.11. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani

pe 23.11. Aulanko 90’s Festival vol. II ,Oku Lukkainen, JS16, K-System, Millenium Project

la 24.11. Happoradio

la 1.12. Amorphis

pe 7.12. Stratovarius

la 8.12. Lauri Tähkä (loppuunmyyty)

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset