fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Aulanko Areenasta keikkapaikan ideoinut Jani Rantanen sai potkut – "Klisee, mutta muutos on mahdollisuus, olihan ne nurkat jo nähty"

Jani Rantanen alkaa järjestää keikkoja keskelle kylää. Koronavuosi on ollut ravintola- ja hotellialan konkarille mullistusten aikaa.
Jani Rantanen on jo tutustunut Skogsterin tiloihin. Hän sanoo, että Rommikellarikin taipuu monenlaiseen tarkoitukseen. Kuva: Sara Aaltio / HäSa
Jani Rantanen on jo tutustunut Skogsterin tiloihin. Hän sanoo, että Rommikellarikin taipuu monenlaiseen tarkoitukseen. Kuva: Sara Aaltio / HäSa

Pitkän linjan tapahtumamies Jani Rantanen hieroo käsiään jo yhteen ja sanoo sormiensa syyhyävän. Hän toivoo hartaasti, että koronatilanne hellittäisi ja pääsisi tositoimiin.

Rantanen työskenteli 15 vuotta ensin Restellillä, sitten Scandicilla. Tänä keväänä Rantanen irtisanottiin Aulangolta.

Hän johti vuosia paitsi kylpylätoimintaa myös kokouksia ja kaikkia mahdollisia kinkereitä, joita Aulangolla järjestettiin. Rantanen oli myös henkilö, joka ideoi Aulanko Areenan keikat.

– 15 vuotta on pitkä aika ja irtisanominen oli tietenkin pettymys. Kun asiaa hetken mietti, ymmärsi, että eiköhän ne parhaat mehut ole Rantasesta Aulangolla puristettu ja joka nurkka nähty. En ole katkera.

Areenasta luotiin Rantasen johdolla keikkapaikka.

– Minulla oli hyvät ihmiset rinnalla ja hyvät yhteistyökumppanit.

Siitä, mitä areenalla koronan jälkeen tapahtuu, Rantanen ei tiedä. Hänellä ovat uudet verkot vesillä, kun Rantanen aloittaa ravintola Skogsterin ohjelmaisäntänä.

– On hienoa tulla nyt tähän porukkaan.

Areenakeikat vaihtuvat pienempiin

Rantasella on pitkä kokemus hotelli- ja ravintola-alalta. Hän aloitti Tampereelta Koskipuiston Cumuluksesta ja siirtyi sieltä Edeniin Nokialle. Vuonna 2006 Rantanen tuli käynnistämään kylpylätoimintaa Aulangolle.

– Tehtäviä tuli nopeasti Aulangolla lisää.

Tapahtumien järjestäminen veti Rantasta. Uran kohokohta oli, kun sekä perjantaina että lauantaina Areena oli loppuunmyyty. Sitä ennen kun moni oli ehtinyt naureskella, että tuleekohan keikkojen järjestämisestä mitään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jani Rantanen sanoo, ettei ole katkera potkuistaan.

Perjantaina esiintyivät metalliyhtyeen Sepulturan entiset jäsenet Max Cavalera ja Igor Cavalera ja lauantaina Antti Tuisku.

– Silloin tuli olo, että kova työ on palkittu.

Skogsterissa toimitaan pienemmällä mittakaavalla.

– Meillä on törkeän hyviä esiintyjiä, joita ei vielä tunneta niin hyvin. Tähän tilaan pitää löytää sopivat esiintyjät, Rantanen sanoo ja mittailee katsellaan Skogsterin yläkertaa.

Tapahtumajärjestämisessä Rantasta kiehtoo se, että niissä on monia liikkuvia osia eikä koskaan voi olla varma onnistumisesta.

– Saa touhuta ihmisten kanssa ja tykkään isoista kokonaisuuksista.

Steelersin mies

Koronavuosi on ollut Rantaselle mullistusten aikaa. Irtisanominen, uudet duunit, odotettu perheenlisäys ja paluu Steelersiin.

Rantanen toimii Steelersin hallituksessa ja vastaa osaltaan varainhankinnasta ja sitten, kun yleisö saa ottaa myös Steelersin ottelutapahtumista.

– Lähdin mukaan, kun nyt siellä on hyvä porukka.

Lisäksi Rantanen auttaa vaimoaan, jolla on kaksi ravintolaa, toinen Urjalassa ja toinen Toijalassa.

Jani Rantanen

Täyttää näinä päivinä 43 vuotta.

Juhannuksen tienoilla tulee myös isäksi ensimmäistä kertaa monen vuoden odotuksen jälkeen. Perheeseen kuuluu myös vaimo ja tämän kaksi lasta.

Asuu Turengissa.

Ura: työskennellyt hotelli- ja kylpyläalalla vuosia. Viimeiset 15 vuotta Restellillä ja sitten Scandicilla, viimeisenä Aulangolla.s

Motto: Yritän elää elämääni niin, että teen sitä mihin uskon ja uskon siihen mitä teen.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset