Kaupunkiuutiset

Aulanko Outdoors satsaa ulkoiluun ja virkistykseen

Uusi yrittäjä on ottanut ohjat viime syksystä asti hiljaiseloa viettäneellä Katajiston kartanolla. Linnan Kiinteistökehitys oy ja Fenix Ohjelmapalvelut oy ovat solmineen Aulangolla olevasta alueesta 5+5 vuoden vuokrasopimuksen. Fenix on hämeenlinnalainen, vuonna 1996 perustettu ohjelmapalvelualan yritys, jonka toimialueena on koko eteläinen Suomi. Yhtiö lähtee rakentamaan Katajistonrantaan monipuolista ja ympärivuotista ulkoilun sekä tyky- ja virkistystoiminnan keskusta.

– Olemme satsanneet 100 000 euroa erilaisiin luontoliikuntavälineisiin, jotka ovat alueella vuokrattavissa, yrittäjä Jyri Reinikka kertoo.

– Tarjolla on sub-lautoja, kanootteja, kirkkoveneitä sekä fat- ja kickbike-pyöriä. Järjestämme myös koulutuksia näiden välineiden käyttöön.

Entisen ratsutilan päärakennusta on remontoitu parisen viikkoa. Katajiston kartano tulee jatkossa palvelemaan juhla- ja kokouspaikkana sekä vielä tällä hetkellä Kantolassa majailevan Fenixin toimistona.

– Kaikki paukut laitetaan nyt rakennusten kunnostamiseen ja alueen siisteyden parantamiseen. Tavoitteena on, että paikat olisivat kunnossa kesäkuun alussa.

– Kartanossa säästetään ravintolavalmiuksia, mutta valmistuskeittiötä ei rakenneta, vaan toimitaan pitopalveluperiaatteella. Kioski-kahvilaa ei ainakaan vielä tässä vaiheessa tule, mutta sellaistakin ryhdytään kehittelemään.

Yksi uuden Katajiston avainsanoista on ympärivuotisuus.

– Karkeasti kuvaillen elokuun puolivälistä kevääseen toiminta tulee pyörimään yritysten tyky- ja virkistyspäivien ympärillä, kun taas juhannuksen jälkeen pääpaino tulee olemaan kaupunkilaisille ja matkailijoille tarjottavissa palveluissa, Reinikka kuvailee.

– Olemme 20 vuoden aikana tehneet positiivista yhteistyötä kaikkien paikallisten hotellien kanssa ja uskon, että yhteistyö jatkossa vain paranee. Meillä on vahva pohja rakentaa asiakkaille kiinnostavia päiväkokonaisuuksia, joihin liittyy sitten majoitus heidän näköisessään kohteessa.

Linnan Kiinteistökehityksessä iloitaan siitä, että Katajistoon löytyi paikallinen yrittäjä, jolta löytyy uskoa matkailun kehittymiseen ja halua investointeihin.

– Aulanko tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia, mutta kokonaisuus on kasattava palapelina ja nyt saatiin taas yksi pala kohdalleen, kiinteistökehityspäällikkö Ari Mielty tuumailee.

– Katajiston alueella on paljon korjattavaa, mutta tärkeätä on myös saada tänne elämää ja toimintaa.

Katajiston tapahtumalato tullaan kunnostamaan, samoin kuin päätalon vieressä oleva Pakari-toimistorakennus. Olympiasauna remontoidaan talvikäyttöön soveltuvaksi.

Alueen mökit palvelevat jatkossa ainakin toistaiseksi retkeilymajoina, mutta varsinainen camping-toiminta ei enää Katajistossa jatku.

– Emme halua profiloitua enää leirintäalueeksi, mutta totta kai alueella on tarvittaessa tilaa, yrittäjä Kirsi Reinikka sanoo.

– Emme esimerkiksi Guns N´Roses -viikonloppuna ryhdy käännyttämään väkeä portilta pois.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

12.8.2020

Päivän Hämeen Sanomat

13.8.2020

Fingerpori

comic