Kaupunkiuutiset

Aurinko kuumentaa tunteet

A Bigger Splash

Ohjaaja Luca Guadagnino

Pääosissa Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnson

On paahtava aurinko, meri, huvila Pantellerien saaren rinteillä ja uima-allas. Tässä idyllissä viettävät joutilaita päiviä maailmankuulu rocktähti Marianne Lane (Tilda Swinton) ja hänen rakastetunsa elokuvantekijä Paul (Matthias Schoenaerts). Mariannen pitää vain olla hiljaa, sillä hän on menettänyt äänensä.

Onnellisena loikoilevan pariskunnan paratiisiin saapuu yllättäen maaninen levytuottaja Harry (Ralph Fiennes) ja nuori nainen (Dakota Johnson), jonka hän esittelee tyttärekseen Penelopeksi. Koska Harryn mielestä on hiljaista, hän järjestää toimintaa. Vähitellen valkenee koko draama ja henkilöiden intohimoiset suhteet. Italian auringon alla asiat sotkeentuvat aina vain pahemmin.

Hienosti kuvattu elokuva saa trillerimäisiä piirteitä ja paratiisi paljastaa toiset kasvonsa pakolaisten virran myötä. Vaikka Tilda Swinton on suurimmaksi osaksi vaiti, hänen karismansa hallitsee. Ylikierroksilla käyvä Ralph Fiennes puolestaan on erinomainen vastapari raivostuttavassa levottomuudessaan. Elokuvan suurimpia salaisuuksia kuitenkin kantavat uima-altaan katveessa Penelope ja Paul.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset