fbpx
Kaupunkiuutiset

Auto-Ilves ja Volvo 
yhdessä jo 30 vuotta

Tänä kesänä 30 vuotta Hämeenlinnan Auto-Ilves on aina liputtanut Volvon puolesta. Lisäksi Auto-Ilves on tänä päivänä Hämeenlinna-Hyvinkää akselilla ainoa yksityisessä omistuksessa oleva, ketjuihin kuulumaton merkkiautoliike.

– Yksityisen liikkeen etuna on tietty jousto ja notkeus. Olen mukana aika tiiviisti arjessa, mikä antaa itsellenikin hyvän kuvan päivittäisestä autokaupasta, toimitusjohtaja Pertti Liuksiala sanoo.

Auto-Ilveksellä on henkilöautomyyntiä Hämeenlinnan lisäksi Hyvinkäällä. Volvon ohella merkkiedustuksia ovat Renault, Isuzu, Suzuki, Hyundai, Dacia.

– Volvo on ollut alusta saakka mukana. Volvon raskas kalusto ja työkoneet ovat olleet vuosien varrella edustettuina, mutta tällä hetkellä sekä Hämeenlinnassa että Hyvinkäällä on ainoastaan henkilöautomyynti.

Ennen Auto-Ilvekseksi muuttumista liike kantoi nimeä Auto-City.

Volvon omistajat ovat Liuksialan mukaan yksi merkkiuskollisimmista ryhmistä autoilijoiden joukossa. Volvo on kautta sen historian koettu turvalliseksi autoksi vuodesta 1927 lähtien ja tuo imago on säilynyt edelleen.

Volvo on asettanut tavoitteekseen, ettei vuonna 2020 yksikään ihminen kuole liikenneonnettomuuksissa uuden sukupolven Volvoissa missään päin maailmaa.

– Uskon, että tavoite on mahdollista saavuttaa. Tekninen kehitys menee koko ajan eteenpäin. Esimerkiksi syksyllä tulee uusiin Volvo S/V90 malleihin ensimmäisenä henkilöautomerkkinä vakiona laite, joka tunnistaa muun muassa hirven. Göteborgissa ja Kiinassa testataan jo autoa, joka ajaa itse itseään. Lainsäädäntö edellyttää kuljettajan paikalle ihmisen ikään kuin odottamattomien tilanteiden varalta, mutta hänen ei enää tarvitse ajaa autoa. Uudessa Volvon XC-90 mallissa on ajonhallintajärjestelmä, joka automaattisesti kampeaa auton takaisin omalle kaistalleen, jos kuljettaja ei näytä vilkkua yrittäessään kaistanvaihtoa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset