fbpx
Kaupunkiuutiset

Auto-Ilves vaihtoi omistajaa

Hämeenlinnalainen Auto-Ilves Oy siirtyi tiistaina tehdyllä kaupalla osaksi Autosalpa-ryhmää. Auto-Ilves jatkaa ainakin toistaiseksi samalla nimellä.

Kaupassa siirtyivät sekä liiketoiminta että kiinteistöt uudelle yritykselle. Henkilökunta jatkaa ns. vanhoina työntekijöinä Autosalpa-ryhmässä,.

– Tämä oli juuri sopiva hetki vaihtaa viestikapulaa uudelle toimijalle. Itselleni kymmenen vuoden jakso yrittäjänä oli antoisa, mutta yleisen taloudellisen tilanteen vuoksi myös haastava, Auto-Ilveksen yrittäjä Pertti Liuksiala sanoo.

Auto-Ilveksen liikevaihto oli viime vuonna noin 35 miljoonaa, Autosalpa Oy:n 135 miljoonaa euroa. Vuodenvaihteessa Autosalpa työllisti 168 työntekijää, hämeenlinnalaisyritys puolestaan 50.

Autosalvan toimitusjohtaja Marjukka Sirén sanoo yrityskaupan olevan nyt kahdeksalla paikkakunnalla toimivalle Autosalpa Oy:lle merkittävän.

– Auto-Ilveksellä on erittäin hyvä maine. Maantieteellisesti toimialue sopii erinomaisesti aikaisemman toimialueen länsipuolelle. Muun muassa nämä tekijät vaikuttivat kaupan syntymiseen.

Marjukka Sirén sanoo uuden omistajuuden näkyvän muun muassa Autosalpa Klubin etujen tuomisena Auto-Ilveksen asiakkaille syksyn aikana.

Autosalpa on laajentunut suunnitelmallisesti tällä vuosikymmenellä.

– Nykyisin autokaupassa ei voi kasvaa merkittävästi muuten kuin yrityskauppojen kautta. Autosalpa ei hae kuitenkaan kasvua hankkimalla yrityksiä satunnaisesti ympäri maata, vaan rauhallisesti ja nykyisen toimialueen tuntumasta, toimitusjohtaja Marjukka Sirén sanoo.

Perheyrityksellä on toimipisteet Kouvolassa, Kotkassa, Porvoossa, Keravalla, Lahdessa, Hyvinkäällä, Tampereella ja nyt myös Hämeenlinnassa.

Autosalvan myyntiedustukset ovat samat kuin Auto-Ilveksellä, eli Volvo, Renault, Dacia, Hyandai, Opel ja Nissan.

Autosalpa on vuonna 1957 perustettu kouvolalainen perheyritys. Yrityksen johdossa ovat Jorma Siren sekä hänen kolme lastaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset