fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Auto oli kolme kuukautta sakkopaikalla keskustassa – Rengaslukkoja asennetaan Hämeenlinnassa vain harvoin

Kuinka kauan ajoneuvo saa olla väärin pysäköitynä, ennen kuin se hinataan pois?
Hallituskadun alkupäähän jätetty auto oli pysäköity osittain jalkakäytävän päälle. Ajoneuvo siirrettiin pois 6. toukokuuta. Kuva: Lukijan kuva
Hallituskadun alkupäähän jätetty auto oli pysäköity osittain jalkakäytävän päälle. Ajoneuvo siirrettiin pois 6. toukokuuta. Kuva: Lukijan kuva

Kaupunkiuutiset sai lukijalta vinkin autosta, joka oli hänen mukaansa maannut sakkopaikalla ja osittain jalkakäytävän päällä Hallituskadun alkupäässä helmikuun alusta lähtien.

Vinkin antajaa kiinnosti, millainen Hämeenlinnan pysäköinninvalvonnan käytäntö on tällaisissa tapauksissa, ja kuinka monta sakkolappua annetaan ennen kuin autoon asennetaan rengaslukko.

Vastaava pysäköinti- ja aluetarkastaja Jyrki Juvonen, miksi auto sai olla Hallituskadulla sakkopaikalla useita kuukausia?

– Yksittäistä tapausta en pysty kommentoimaan. Tällaiset tilanteet ovat hyvin erilaisia taustoiltaan. Niiden takana saattaa olla terveydellisiä syitä tai jopa kuolemantapauksia.

– Olimme jonkun aikaa tilanteessa, että meillä ei ollut sopimusta ajoneuvojen siirrosta. Olimme hakeneet toimijaa, mutta emme saaneet tarjouksia. Nyt meillä on sopimus vuoden loppuun ja autoja on ruvettu siirtämään.

Millaisessa tapauksessa autoon laitetaan rengaslukko?

– Pysäköintivirhemaksu on 50 euroa ja sillä on 30 päivää maksuaikaa. Mikäli maksua ei suoriteta määräajassa, maksu nousee 64 euroon.

– Jos näitä korotettuja maksuja on vähintään viisi suorittamatta, autoon voidaan laittaa rengaslukko. Ajoneuvon tuulilasiin laitetaan lukosta ilmoitus ja lähetetään kirje sen haltijalle.

Millä rengaslukon saa autostaan pois?

– Rengaslukko otetaan pois, kun autoilija maksaa 300 euroa ja kaikki erääntyneet pysäköintivirhemaksut.

Mitä tapahtuu, jos auton haltija ei ryhdy mihinkään toimenpiteisiin?

– Auto voidaan viedä lähisiirtona sellaiseen paikkaan, jossa siitä ei ole haittaa. Lähisiirrosta tulee 136 euron lasku.

– Kokonaan toinen juttu ovat sitten nämä hylätyt ajoneuvot, joita löytyy ympäri kaupunkia. Niihin laitetaan siirtokehotus, mutta jos mitään ei tapahdu, auto siirretään jätehuoltoon, eli ensin kaupungin varastoon 1–2 kuukaudeksi ja sitten romutettavaksi.

Kuinka usein rengaslukkoja joudutaan laittamaan Hämeenlinnassa?

– Se vähän vaihtelee, mutta alle kymmenen tapausta on vuosittain.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset