Kaupunkiuutiset

Auton ja ostajan linkki

Idea iski keskellä marraskuuta.

Marika Lasturanta marssi Uusiyrityskeskukseen hoksattuaan, että tahtoo toimia linkkinä autonkaupoille suuntaavien ja sopivien autojen välillä.

Kannustuksen saattelemana hän jäi keväällä pois päivätyöstään autoliikkeessä. Toukokuussa viimeisetkin paperit ja rekisterit oli täytetty, ja Lasturannasta tuli virallisesti Carry-nimisen firman yrittäjä.

 

Joku voisi puhua autovälittäjästä, mutta Lasturanta käyttää työnkuvastaan mieluummin nimitystä autoneuvottelija.

Lasturantaan ollaan yhteydessä, kun autokaupat ovat ajankohtainen asia. Lasturanta etsii ja kilpailuttaa sopivat vaihtoehdot asiakkaan puolesta. Jos asiakkaalla on kiikarissa uusi auto, hän pyytää tarjouksia eri autoliikkeiltä.

Tavoitteena on paitsi löytää se oikea auto, säästää asiakkaan aikaa.

 

Kun kontakti uuteen asiakkaaseen on syntynyt, Lasturanta tapaa asiakkaansa tai keskustelee tämän kanssa esimerkiksi Skypen välityksellä.

Asiakkaan arkeen sukelletaan heti syvälle. Tavoitteena on selvittää, mikä asiakkaalle on tärkeää. Kun kriteerit ovat selvillä, hän etsii asiakkaalle parhaan mahdollisen auton.

– Joku voi kokea kysymykset henkilökohtaisiksi, mutta vain näin saavutetaan paras lopputulos, Lasturanta sanoo.

 

Lasturanta sai idean autoneuvottelijan urasta vielä autokaupassa työskennellessään.

– Etsiessäni sopivaa autoa vaikkapa tutuilleni törmäsin aina siihen, että käytössäni on vain tietty kalusto. Nyt kaikki autot ovat käytettävissäni.

Selvisi, että ulkomailla vastaava bisnes toimi jo, Suomessa palveluita ei ole saatavilla ainakaan täysin vastaavana.

– Tieto siitä, että maailmalla homma toimii jo, vain vahvisti ajatustani siitä, että palvelulle on tilausta, Lasturanta sanoo.

 

Vastaanotto on Lasturannan mukaan ollut ”äärettömän positiivinen”. Hän on jo saanut toimeksiantoja.

Asiakkaita on toistaiseksi löytynyt pienistä ja keskisuurista yrityksistä miesvaltaisilta aloilta, kuten rakennusalalta. Yksityisasiakkaissa kiinnostus on herännyt etenkin naisissa.

– Minuun on luvattu olla yhteydessä myös sitten, kun uudet autokaupat ovat ajankohtaisia.

 

Yrityksen toimialue on koko maa.

Tuore yrittäjä laskee valtikseen ammattitaidon ja kokemuksen.

Lasturanta päätyi autoalalle puolivahingossa Helsinkiin muutettuaan. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus automyyjän ja autoliikkeen toimistotehtävistä.

 

Yrittäjyys on ollut Lasturannan tähtäimessä jo pitkään. Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva Lasturanta on yrittäjäperheestä ja ollut aina omistautunut työlleen.

– Minusta on ihana ajatus, että tykkään todella työstäni. Saan yhdistää autoalan ammattitaitoni ja palvella asiakkaita, hän hehkuttaa.

Lasturanta kehittää ideaansa itsenäisesti, ainakin toistaiseksi.

– Jos oikea yhtiökumppani löytyy, saatan jatkaa toimintaa jonkun muun kanssa.

 

Lasturanta haluaa rohkaista miettimään perinteisen polttomoottorin rinnalle tulleita vaihtoehtoja, kuten hybridejä ja kaasuautoja.

– En olisi lähtenyt toteuttamaan ideaa, ellen olisi ollut varma siitä, että palvelulle on tarve. Voi olla, että kysynnän ja tarjonnan kohtaamisessa menee hetki, mutta olen varma, että se tapahtuu.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset