fbpx
Kaupunkiuutiset

Autosalvan juhlavuosi oli vahvan kasvun vuosi

60-vuotiaan Autosalpa Oy:n juhlavuosi oli hyvä. Vaikka kokonaismarkkinat Suomessa eivät kasvaneet, Autosalpa Oy:n liikevaihto kasvoi 16 %, ja oli nyt päättyneellä tilikaudella 157 miljoonaa euroa. Suurin syy kasvuun oli toimipisteiden määrän nousu kuudesta kahdeksaan elokuussa tehdyn yrityskaupan myötä. Nettotulos pysyi vuoden 2016 tasossa, 2,7 miljoonassa eurossa.

– Vuosi oli vaiherikas. Alkuvuotta sotki autoverokeskustelu, mutta tilanne selvisi onneksi nopeasti. Meidän vuottamme vauhdittivat 60-vuotisjuhlan kampanjat, useat uusien tuotteiden lanseeraukset sekä jo aiemmin mainittu yrityskauppa, jossa saimme toimipisteet myös Hyvinkäälle ja Hämeenlinnaan. Syksy menikin toimintatapoja ja käytäntöjä yhdenmukaistaessa, Autosalpa Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Sirén toteaa.

– Toiminnan laajentumisen vuoksi viime vuosi oli myös ennätysten vuosi. Myimme enemmän uusia autoja kuin koskaan aiemmin. Uusien autojen tilausten määrä kasvoi peräti 20 %. Samoin käytettyjen myynnissä ja korjaamokäynneissä tehtiin kaikkien aikojen ennätykset. Toki pääosa kasvusta on uusien toimipisteiden ansiota, mutta liikevaihtomme olisi kasvanut vuodesta 2016 ilman niitäkin, Sirén kertoo.

– Viime vuonna sähkö- ja hybridiautojen myynnin kasvu oli merkittävä, Autosalpa Oy:n myynnistä vastaava varatoimitusjohtaja Tuukka Sirén avaa kehityksen taustaa.

– Markkinat ovat murroksessa. Osa kasvusta johtuu siitä, että yhä useammalla automerkillä on malleja, joissa on sähkö- tai hybridimoottori, eli asiakkaalla on entistä enemmän vaihtoehtoja, Tuukka Sirén lisää.

– Vaihtoautomyyntiin taas vaikutti syksyllä vilkastunut keskustelu dieselin tulevaisuudesta. Sähkö- ja hybriditekniikan edistymisestä huolimatta enemmän ajavan järkevin vaihtoehto on nykyaikainen dieselmoottori. Sen päästöt ovat aivan eri luokkaa kuin vanhojen dieseleiden, joten

uudella dieselillä ajavan ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, kertoo Tuukka Sirén.

– Romutuskampanja alkoi vuoden alussa. Se on alkanut melko vilkkaasti ja uskomme sen piristävän pienempien autojen myyntiä selvästi. Myös sähköautojen hankintatuella on vaikutusta ja odotamme myös sähköautojen myynnin vilkastuvan, Tuukka Sirén ennakoi.

– Muuten odotamme vuodelle 2018 vain lievää kasvua. Autoalan ennuste tälle vuodelle onkin 126.000 uuden auton rekisteröintiä, eli myös sen kasvuennuste on loiva, toteaa Marjukka Sirén.

Autosalpa Oy on vuonna 1957 perustettu kouvolalainen perheyritys, joka toimii kahdeksalla paikkakunnalla: Kouvolassa, Kotkassa, Porvoossa, Keravalla, Lahdessa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä. Yhtiön merkkiedustukseen kuuluu yhteensä kuusi eri automerkkiä.

Myyntiedustukset ovat Volvo, Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Nissan. Edellisten lisäksi BMW:n huoltoedustus.

Autosalpa laajeni Hämeenlinnaan ja Hyvinkäälle yrityskaupan myötä elokuussa 2017. Loppuvuotta Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä värittivät Auto-Ilveksen ja Autosalvan toimintatapojen yhtenäistäminen sekä Autosalpa Klubin lanseeraus.

– Autosalpa Klubi on otettu ilolla vastaan asiakkaiden keskuudessa, ja se on herättänyt paljon kiinnostusta. Klubilaiset nauttivat monista eduista, kuten veloituksettomasta huollon sijaisautosta, kertoo myyntijohtaja Pekka Hartonen.

Autosalpa Klubin pääsee, kun ostaa auton Autosalvasta. Jäsenyys säilyy, kun teettää auton vuosi- ja määräaikaishuollot Autosalvassa.

– Odotamme vuodesta 2018 myynnillisesti hyvää. Uuden sukupolven Volvo-mallisto on otettu erinomaisesti vastaan ja nyt helmikuussa lanseerataan uusi Volvo XC40, lisää Hartonen.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset