Kaupunkiuutiset

”Ave” kokkaa nyt Turengin Asemalla

Hämeenlinnan seudulla hyvin tunnettu keittiömestari Auvo ”Ave” Pyykkönen siirtyi lokakuun alusta Turengin Aseman keittiöpäälliköksi ja kehitysjohtajaksi.

– Mielenkiintoinen haaste, kun pääsee työskentelemään asiakkaiden kanssa tällaiseen historialliseen ympäristöön, Pyykkönen sanoo uudesta pestistään.

Turengin Asemalla on profiloiduttu tämän syksyn aikana aikaisempaa voimallisemmin business-lounaisiin, kokouksiin, juhliin ja seminaareihin. Liikelounas nautitaan useimmiten omassa kabinetissa, omassa rauhassa. Saleja löytyy kaikkiaan yhdeksän.

– Ruokatarjonta on aina konstailematonta, tunnistettavaa, hyviä makuja sisältävää käsityötä. Ravitsemuksellisuus ja maku kulkevat kärjessä, ei kikkailu, Pyykkönen selvittää toimintatapaansa.

Mikko Sammon ja Marja-Liisa Jäntin omistamassa ravintolassa luonnonantimilla on aina ollut merkittävä painoarvo. Jatkossa myös eri sesongit tulevat näkymään entistäkin voimallisemmin säännöllisesti vaihtuvilla listoilla.

– Luonnontuotteisiin tarkempi tutustuminen on minulle osin uutta, mutta ei suinkaan outoa. Se on aina lähtökohta, että käytämme mahdollisimman vähän jalostettuja raaka-aineita, Pyykkönen sanoo.

Pyykkönen toivoo pääsevänsä keskusteleviin asiakassuhteisiin.

– Kierrän pöydissä, haen palautetta ja selvitän mistä tarjolla oleva annos on tehty. Samalla pyryn selvittämään, millaisia toiveita asiakkailla on.

Turengin asema on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11–15, lauantaisin 12–18. Ravintola on varattavissa myös yksityiskäyttöön.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset